論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好 我99身體有病 好需要工人姐姐陪佢出入睇醫生
但我一次都無請過工人 第一步係咪搵中介?
有無介紹 我急需要人幫手
麻煩大家教路

子爵府

rebecca.puiyi 發表於 18-11-19 17:34
有無介紹 我 ...

去搵AGENT, 唸定要求, 如: 識講中文? 幾多歲左右? 要結左婚未等等...
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

多數賓持住自已識幾句英文, 唔肯學廣東話, 同老人溝通會有問題。
除非老人家識英文, 否則請印會好啲。

別墅

我請過一個讀過護理的照顧阿媽,非常好,可惜佢要結婚返咗菲律賓了。
覆診、預備每日嘅藥等等,有護理或照顧老人家背景比較好。

大宅

rebecca.puiyi 發表於 18-11-19 17:34
有無介紹 我 ...

申請工人都要幾個月時間,申請其間你睇下有乜機構可以幫你接送99出入睇醫生

wcpcelia    發表於 18-11-23 09:45

大宅

有無介紹 我 ...

試下係HelperLibrary apps度搵人頂住幾個月直到工人onboard

首頁

尾頁

跳至