其實萬幾兩萬蚊一部洗衣機值唔值得買?

WY2864
|
呢排同C6商量緊換洗衣機
我本身就唸住買部平平地幾千蚊既就算,但C6就想買mixle,話見佢朋友用咗十幾年都冇壞過
但我見佢地D機都要萬幾兩萬蚊一部
其實係咪真係值得買?
抺茶雪糕
|
壞過,整返又可以用,不過又唔覺得好特別,同普通幾千蚊部嘅差唔多
永然
|
十幾年前買係可以用咁耐,依家個d係咪都得先
fuhk
|
近日見Panasonic 有部好似有藍光消毒的,好似好正咁吖 唔知賣幾錢?
kitkit218
|
現在電器不耐用,唔會買
wcpcelia    發表於 18-11-19 19:27
I9528
|
WY2864 發表於 18-11-19 17:40
我本身就唸住買部平平地幾千蚊既就算,但C6就想買mixle,話見佢朋友用咗十幾年都冇 ...

我用伊萊克斯,只幾千蚊,一樣用咗十幾年都無扭過計
oceandeepsea
|
唔會買

唔擔保唔會壞
用靚機,擔心要用靚洗衣粉
用靚機,又無靚衫比佢洗,好似浪費左
blackberry
|
我唔會買囉,我部2千幾P記都好好用
puppydingo
|
娘家勁多嘢miele
壞都多。
整又貴
Kristytracy
|
我本身就唸住買部平平地幾千蚊既就算,但C6就想買mixle,話見佢朋友用咗十幾年都冇 ...

我吾會買,部部機用幾耐不可以一概而論,我用lg幾千都用幾年了。
bubblegummy
|
我部西x子洗好似$6xxx, 依家就10年都仲好好用呢。不過我係揀歐洲地方造,唔知有無關係。
babyco
|
以前既m牌真係可以用10年 ,而家嗰d 連sales都話用5年到
chanti
|

我個部西門子萬九蚊、不過係發展商送的、我覺得同我之前用既LG 無乜分別
ami123
|

買電器呢d有時真係撞手神
未必貴既就一定好既
不過miele d機我見都幾多人讚
如果真係用到十幾年條數攤開都值既

maikita
|
除左易唔易壞,仲有要慳唔慳水,我地用左m記機大約9個月,比較過水費,係慳左水,另一賣點係靜,不過如果你唔怕噪,呢個就唔係賣點
Reminder
|

No
TMC3012
|
計埋保養唔係平
當而家啲洗衣機5/6年玩完, 4/5千一部, 兩萬可以買到4部, 應該用到廿年

而家好多都冇以前咁耐用啦,要 預佢4/5年就會壞
ccysj01    發表於 18-11-19 20:47
alfreday
|
用幾多年都好,機器一定會壞的,M記保養費出名堅貴,所以我買5-6千元的洗衣機都可以有這般的使用年期,最後壞機毫不猶豫就換機,如果係M記會考慮好耐。
樣禾糖
|
唔會,唔想一部機用十幾年,科技日新月異,幾年換下都好呀
gigihoo
|
機器呢D有時真係要撞手神,如果用得耐的話都無所謂