婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

馬爾太 發表於 18-11-19 20:06
當你送乜佢都彈時,你會乜都唔會送。

Totally agree!!!

大宅

回覆樓主:

成家人出去食飯,据扒/酒樓/自助餐,c6同佢呀哥比錢。

伯爵府

回覆樓主:

我乜都唔會做,佢個仔搞掂曬

大宅

奶奶對我地ok, 佢生日我有打算送iPad 比佢,但係比我發現佢買左部iPad 比佢外孫,咁如果我送ipad比佢,我心理平衡唔到。

我小朋友d野全部自己買,但佢外孫d PS4, iPad x2 ,單車等都係佢送。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

千五以下,不過今年開始無送了,因為同其他jm一樣,送咩比佢都彈,真係貼錢買難受,唔知為咩咁!但唔送佢又會黑面,其實送都一樣會黑面,只係黑嘅程度唔同,既然佢唔領情,我亦無謂再花心思喺佢身上,所以我今年比利是佢算了,好後悔為左氹佢、孝順佢,我從結婚開始已經另外送禮物比佢,如果唔係我真係連利是也慳返!

其實好想孝順佢,但佢眼中嘅新抱根本什麼也不是,無論做得點好,自己只係佢同人講是非的話題人物,所以心淡了!

大宅

回覆樓主:

唔會再送,連生日飯都唔會食,買左蛋糕,食完飯同佢切,插晒蠟燭拎到出黎,佢話唔切唔食,今年我叫個仔拎出去比佢,又係咁講,切左遞到佢面前都話唔食,話食完飯飽喎!但係佢條茂利試過一年我地無人同佢慶祝,就發脾氣夜晚食飯嗰陣走左落街,返黎西口西面,係咪有病?我唔會再同佢慶祝,禮物更加唔洗講!

大宅

Agree

大宅

hopowdan 發表於 18-11-19 18:18
大家會幾重手?

我同C6會同99、姑9及大伯一齊食飯(有時我同C6請, 有時姑9請), 我同C6另外一定會買生日蛋糕俾99一齊食。

男爵府

$500留下,通常食得既或日用品。
之前送貴嘢,俾奶奶話過佢大把錢唔恨,之後我慳番

大宅

我生日,6299也沒有表示呀!所以我不會主動做任何嘢

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

crystal媽咪 發表於 18-11-19 20:55

唔會太重手。

複式洋房

hopowdan 發表於 18-11-19 18:18
大家會幾重手?

入左門2年,2年都係一家人一齊食餐飯切個蛋糕就搞掂,埋單就我c6同大伯對半。

子爵府

名牌衫褲手袋銀包都送過曬,現在最多只會隨意買個蛋糕。

生咁多仔女,咁多年唔好話生日禮物,連蛋糕都無一個,仲要我唔提我C6分分鐘無人記得佢幾時邊個月生日。 相對嚟講,我已做足有突。

男爵府

我都無送禮好耐,陪佢食飯慶祝已經做到最盡

首頁

尾頁

跳至