第2宗人類感染大鼠戊型肝炎 70歲女患者居黃大仙

大聲公
|
食環署防治蟲鼠事務組快 d 做好滅鼠工作!

http://news.rthk.hk/rthk/ch/comp ... m?spTabChangeable=0
Moti
|

美之選468
|
黃大仙是有老鼠的,我有朋友住黃大仙19樓都有老鼠入屋(佢屋企好乾淨的連甲由都無,因有工人打掃)但有老鼠你話幾離譜 ?
circle119
|
怕來料鼠疫
flyinsky
|
東九龍日光日白都有好大隻老鼠,其實好多區都有,好恐怖,呢幾年先係咁
Poyau
|
鼠患
美之選468
|
食環處失職。難道香港的老鼠都是資優? 聰明過食環處員工 ?
peaceaa1122
|
flyinsky 發表於 18-11-19 19:15
東九龍日光日白都有好大隻老鼠,其實好多區都有,好恐怖,呢幾年先係咁
...

我諗香港的鼠患都幾嚴重,好多區都見到有老鼠。

上星期六在土瓜灣日光日白,見到兩隻大大隻米奇走出黎行街街,完全唔驚人架

杏花邨果到又係,在超市pk, 公園,商場,地鐵站都見到
molly0922
|

馬鞍山都見過
日光日白
好多姐姐喺公園星期日開party同休息
有個姐姐瞓草地曬太陽
然後隔離有隻米奇一齊曬
完全唔驚人,仲好淡定
flyinsky
|
peaceaa1122 發表於 18-11-19 19:28
我諗香港的鼠患都幾嚴重,好多區都見到有老鼠。

上星期六在土瓜灣日光日白,見到兩隻大大隻米奇走出黎行 ...

好少去香港,但九龍新界都見過好多,果日返工仲見到一隻望住條馬路,勁驚
oceandeepsea
|
香港鼠患好嚴重
emmamay
|
好離譜!
新用戶
|
呢幾年真係好誇張咁
eliekim
|
就黎爆鼠疫 周街都好污穢
tsung
|

caryfox
|
美之選468 發表於 18-11-19 19:22
食環處失職。難道香港的老鼠都是資優? 聰明過食環處員工 ?
這個就一定啦!
caryfox
|
flyinsky 發表於 18-11-19 20:01
好少去香港,但九龍新界都見過好多,果日返工仲見到一隻望住條馬路,勁驚
...
港島也有老鼠,只是無九龍咁誇張⋯⋯
miriam
|
我媽見住係廚房抽氣位走入屋.........
小低子
|
今晚7點左右喺上水市政大樓對出,見到大大隻米奇玩馬拉松,身旁一個清潔工友都望到,佢本來應該見慣不怪,只係俾我尖叫聲嚇左一嚇
pekklechan
|

上水粉嶺好多老鼠,仲要好大隻,食環唔知做咩?