自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

畀面勳章

414928 發表於 18-11-19 23:31
層樓係合法轉左比兩個仔,佢唔走係要罷住間屋,怕出左去入唔返,所以先令自己係咁ge境況,邊個絕?個仔可以 ...

同感
D人覺得總之父母做咩,仔女唔順住父母都係錯
呢個阿爸好識利用群眾壓力迫個仔,仲要晒埋2個仔d相俾全世界公審
邊個絕D ?

吉比gilby21    發表於 18-11-20 10:16

水晶宮

回覆樓主:

我覺得個老豆唔簡單,又報紙又東張西望,佢直頭唔係省油的燈, 唔似會比仔洽到

一路都係佢自己片面之詞,實情係點冇人知,真相可能係第二個版本

珍珠宮

個老豆都吾係好人

珍珠宮

oceandeepsea 發表於 18-11-19 21:05
頭先睇東張西望,佢老豆比人困左係將軍澳層樓度,無智能卡,有出無入,搞到佢老豆唔敢落街,最離奇係叫外賣 ...

業主要求,保安只有照做,個仔行為反映老豆都系同一類人,信有其父必有其子,大家都為錢吾顧親情
两個仔無出現,只有老豆自說自話,吾會信晒佢講囉,更加吾會同情佢

侯爵府

畀面勳章

luckybaby2011 發表於 18-11-19 22:03
呢度唔少女人都話保證俾女家都唔寫老公名啦、只代表女人天性、但我同意成家都唔係好人、阿爸呃政府、阿仔 ...

佢二個見錢開眼。
Nice to meet you!

侯爵府

畀面勳章

she811 發表於 18-11-20 01:06
一家人為左錢搞到咁肉酸,有錢人的世界我不能明白

放心,佢呢d人係唔會自殺
Nice to meet you!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

流星花丸 發表於 18-11-19 21:24
之前話兩個係喇沙仔,阿媽死後遺產俾仔唔俾老公,個老豆講過佢曾經輸股票輸乜輸物⋯又識女人咁⋯
...

唉~

一家唔知一家事 ,家家有本難念的經~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cecelc 發表於 18-11-19 21:50
養兒防老 可笑

x 2

我只係諗住到老快死幾年,不能自理什麼也處理不到時,他們也可以幫手~

至於財產,真係唔到死一刻,都唔好全部畀晒仔女 ,親生仔不如近身錢,很多時候仔女性格的轉變,是受他們的伴侶影響~

珊瑚宮

畀面勳章

miffyumiffy 發表於 18-11-20 05:31
我覺得個老豆唔簡單,又報紙又東張西望,佢直頭唔係省油的燈, 唔似會比仔洽到

一路都係佢自己片面之詞, ...

同意。
不過我嘅著眼點係個老婆點解層樓寫比兩個仔都唔比個老公?
仲有既然佢話鄰居肯比幾包即食麵佢,咁樣佢可以托鄰居去買食物都可以,使乜又報警,又東張西望。
同埋已經進入司法程序,係咪唔應該做咁多嘢。

伯爵府

大力大力 發表於 18-11-20 07:20

x 2

同意你最尾嗰句,轉變係受伴侶影響,可能個仔女夾響中間,都好難做
Praise the Lord!  

男爵府

cinda72. 發表於 18-11-20 01:02
唔得架,就算業主係個仔,但個老豆住左咁耐,一定可以證實有居住權,唔可以抬佢走,要去法庭申請。

有人 ...
順便一問若果有間村屋 業主比佢親戚用咗幾年 但業主仲有keep匙 但冇收過一毫子 將來業主死咗後 村屋歸業主老婆 佢老婆可否收返間屋? 個親戚可否霸住間屋唔交出黎 Tks

子爵府

ssssky 發表於 18-11-20 07:32
順便一問若果有間村屋 業主比佢親戚用咗幾年 但業主仲有個
keep匙 但冇收過一毫子 將來業主死咗後 村屋歸 ...

個親戚吾肯走,業主都收吾到楼的
業主比匙親戚,即系授權佢居住權

子爵府

個老豆肯定難纏,羌越老越辣

珍珠宮

chinatea 發表於 18-11-19 23:07
佢D仔都好人有限啦,但又要咁諗,叫保安唔比外賣上樓,餓死左個老野係屋入面就變兇宅,咁樓價都會有影響啦,老豆 ...

佢個老豆甘利害,點會白白餓死丫,尼個只系一場戲

男爵府

回覆樓主

又公屋,又居屋⋯⋯所有私樓寫老婆仔女,但用來自己養老?D仔養?咁個老豆蠃曬。

仔買樓要比雙倍,個名俾老豆用完又完,仲要D仔供喎,供俾自己養老喎。

如果佢唔肯賣樓(都多過一層吖)分錢,D仔唔使成家立室?

個老豆絕對不是省油的燈啦。點會咁慘?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

emmamay 發表於 18-11-19 21:08
一家唔知一家事

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我記得呢單兩佬不停借錢跟住玩破產,真係報應
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

公爵府

oceandeepsea 發表於 18-11-19 21:05
頭先睇東張西望,佢老豆比人困左係將軍澳層樓度,無智能卡,有出無入,搞到佢老豆唔敢落街,最離奇係叫外賣 ...

我覺得老婆寫比仔唔比老公一定係有嘢 個老公一定衰得很緊要
個仔應該係唔忿氣 如果純粹為錢我覺得仔一早妥協左
可能阿媽遺言係一個仙都唔準畀爸爸 畀著我都會咁絕 再絕都做得出
個阿爸咁樣唱個仔 肯定係只係為咗錢

至於隔離鄰舍幫唔幫佢 畀著我未必會幫
斷水斷糧叫做好絕咩 好似我有個朋友認清父母 為咗逼番佢出社會 斷水斷糧 唔通隔離鄰舍又走去幫佢咩 咁係害咗人哋喎 總之一家唔知一家事我一定唔會插手
除非你知道佢係一個好可憐嘅獨居老人 無子女親人 咁又唔同講法

珊瑚宮

2024年龍年勳章

414928 發表於 18-11-19 23:31
層樓係合法轉左比兩個仔,佢唔走係要罷住間屋,怕出左去入唔返,所以先令自己係咁ge境況,邊個絕?個仔可以 ...

阿爸擺明想搞大佢啦,唔咪點會自己家事都要call東張

大宅

kkvicky 發表於 18-11-20 00:30
報導有話有鄰居俾食物佢? 我聽到話送唔到外賣,唯有警察送上去

有呀,東張西望最後好快略帶過有鄰居比咗啲食物佢。

首頁
23456...11

尾頁

跳至