想清胎毒睇邊間中醫好?

MsCatNgai
|

而家31weeks,唔想亂咁自己清胎毒ಠ_ಠ有無媽媽有好介紹?
Evacheng36
|
你住邊區?我係大埔呢邊,睇開個中醫都唔錯。我32W,都打算搵佢睇!
Sweetbabymom
|
咁早就要清胎毒啦?
MsCatNgai
|
Evacheng36 發表於 18-11-20 09:23
你住邊區?我係大埔呢邊,睇開個中醫都唔錯。我32W,都打算搵佢睇!

我住將軍澳啊,大埔都可以,求中醫資料^ ^thank you.
MsCatNgai
|
Sweetbabymom 發表於 18-11-20 09:25
咁早就要清胎毒啦?

我第三胎,之前都係臨生早一個月先清。但今胎發現呢排已經開始爆瘡同燥熱,應該我今胎食得太熱氣~_~
Evacheng36
|
MsCatNgai 發表於 18-11-20 12:42
我住將軍澳啊,大埔都可以,求中醫資料^ ^thank you.

係廣福道 俊善堂 黃善根醫師。不過要預約先,但就算預約咗,都預要等!
Evacheng36
|
Sweetbabymom 發表於 18-11-20 09:25
咁早就要清胎毒啦?

有啲人話30週後就要開始清了,慢慢清,而且睇中醫清,佢會按你體質開藥清胎毒,有啲一味涼就食反而怕會引起早產。
Sweetbabymom
|
Evacheng36 發表於 18-11-20 13:19
有啲人話30週後就要開始清了,慢慢清,而且睇中醫清,佢會按你體質開藥清胎毒,有啲一味涼就食反而怕會引 ...

睇中醫好啲?因為我冇睇開
MsCatNgai
|
Evacheng36 發表於 18-11-20 13:16
係廣福道 俊善堂 黃善根醫師。不過要預約先,但就算預約咗,都預要等!
...

謝謝你啊^^
MsCatNgai
|
Sweetbabymom 發表於 18-11-20 13:41
睇中醫好啲?因為我冇睇開

網上面自行清胎毒嗰啲未必個個身體都接受到,所以我會選擇睇中醫會比較穩陣。
sakurayan
|
MsCatNgai 發表於 18-11-20 04:28
而家31weeks,唔想亂咁自己清胎毒ಠ_ಠ有無媽媽有好介紹?

最快都要32週先可以清,同埋未必人人要清,睇中醫問清楚先。
whyuhitme
|
Evacheng36 發表於 18-11-20 13:16
...

我都係睇佢,我覺得佢簡直係神
Evacheng36
|
whyuhitme 發表於 18-11-22 02:28
我都係睇佢,我覺得佢簡直係神

我都覺得佢幾好!雖然比較貴又要等!但中醫要夾人嘅!我地都比較好彩!
RubyYu07
|
我覺得起碼要足月之後再清胎毒。31週仲早呀