親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

琥珀宮

畀面勳章

claudialuk2011 發表於 18-11-20 07:47
同RomeHKD 3,912 比 貴!

連稅未架?

伯爵府

littlesister 發表於 18-11-20 21:55
連稅未架?

Yes

珍珠宮

無話可說 發表於 18-11-20 12:02
應該唔關事,賣貨尾票!我左揀又砌都搞唔到7日!

不嬲fanfare都係咁賣

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

HKA官網出咗12周年mega sale,札幌 連稅$3612起,時間靚、機票長達14日有效期,快d去睇睇啦p.s.我認自己係HKA fans

伯爵府

hfl2000 發表於 18-11-22 08:38
HKA官網出咗12周年mega sale,札幌 連稅$3612起,時間靚、機票長達14日有效期,快d去睇睇啦p.s.我認 ...

之前坐hka 去Kansai 取行李時爆喼,地勤人員說nothing to do ,provide certification for claim insure

但之前Cx 回港,地勤人員即cash back !

唔知關不關airline 事?也可能海外有唔同處理方法?(希望前輩可解答)

伯爵府

hfl2000 發表於 18-11-22 08:38
HKA官網出咗12周年mega sale,札幌 連稅$3612起,時間靚、機票長達14日有效期,快d去睇睇啦p.s.我認 ...

36xx 唔算平之前淡季同2字尾!

侯爵府

claudialuk2011 發表於 18-11-22 09:20
36xx 唔算平之前淡季同2字尾!

依家收返燃油附加費嘛,咁實會貴過以前㗎啦,唔好同以前個價比喇

侯爵府

claudialuk2011 發表於 18-11-22 09:18
之前坐hka 去Kansai 取行李時爆喼,地勤人員說nothing to do ,provide certification for claim insure

...

touchwood 我去咁多次日本都從未試過爆喼,我無經驗啊但其實拿拿臨出封信claim保險咪仲好,唔駛阻住後面d行程/趕搭車班次

禁止訪問

伯爵府

vunona 發表於 18-11-22 09:59
我不是前輩, 只是無錢收的代言人.
去年 12月坐 KE, 今年 9月 CX, 行李喼都有損壞, 都係在香港機場登記, 之 ...

我兩次也不能repair !
在海外處理方法呢?

禁止訪問

伯爵府

vunona 發表於 18-11-22 10:24
去程時, 在海外機場發現行李喼損壞, 現金賠償, 或提供文件 Claim 保險都有可能, 因為旅客需要新的行李喼繼 ...

坐hx,佢比完信我,問我要不要膠紙!

首頁

尾頁

跳至