今年香港視帝視后

cloudwingwing
|
台慶已經俾黃智雯及袁偉豪攞哂彩, 兩個獎都係佢地。(兩個都係實至名歸, 無踩人成份)

以TBB的做法, 香港視帝視后好大機會係馬明及 Ali, 唔知估唔估得中。
mercurycc
|
cloudwingwing 發表於 18-11-20 09:18
台慶已經俾黃智雯及袁偉豪攞哂彩, 兩個獎都係佢地。(兩個都係實至名歸, 無踩人成份)

以TBB的做法, 香港視 ...

馬明做戲無咩進步,袁偉豪攞岩d,
不過香港要比獎邊個都要睇廣告商頭。
喜喜愛女角色應該係大小姐啦!
koey_0611
|
冇偉哥份? 太平公主
sinchui
|
以TVB做法, 星馬一次過俾哂, 香港都預俾埋佢地, 同佢地造勢

除非做緊嘅台慶劇有人爆出
jtw_ki
|
唔好剩係諗住星馬個三強名單,根本今年袁偉豪一d noise都冇,係tvb想捧佢做視帝大熱,同舊年唐詩穎一樣,冇啦啦爆出嚟;馬明今年套劇亦唔得。其實今年冇視帝大熱,係馬德鐘同陳家樂比較多人講,我覺得俾馬德鐘都ok
而視后今年會係黃智雯、Ail、煒哥之爭,但我睇tvb個勢,應該會俾黃智雯,順便將佢捧上一線
Reema
|
黃智雯都好過...阿胡小姐~~~
支持....
視帝~~~今年無心水
FTR603
|

回覆 koey_0611 的帖子

我都覺得太平公主做得好好
mickeyeva
|
香港男主角3強,我揀馬神/煎Pang/袁偉豪
如果係我唔會俾袁 ,我覺得今年個角色演技煎Pang, 好過馬神
女主角三強, Ali/瑋哥/智雯,我都會揀智雯 (其實另一個李施華在天命做王后,做得好,如果她入3甲,我揀佢)
最喜愛男和女角色,支持阿爺和大小姐
she007
|
真係喎,楝仁又唔多人睇,又冇話過佢呢套演技好,最多人講係牙佬那時。
我會揀馬神咯~
jtw_ki
|
she007 發表於 18-11-20 12:46
真係喎,楝仁又唔多人睇,又冇話過佢呢套演技好,最多人講係牙佬那時。
我會揀馬神咯~
...

因為今年冇視帝大熱,tvb好有可能將個獎用嚟捧上緊位嘅人,所以先爆咗袁偉豪出嚟,煎pan、黎耀祥呢d拎過嘅tvb唔會俾佢地,而家就睇下到時tvb會我行我素,定還是會聽民意。如果tvb我行我素嘅話,最佳會係袁,最喜愛會係馬德鐘/陳家樂。但如果聽民意嘅話,最佳會係馬德鐘,最喜愛會係爺爺
當然,我亦唔排除tvb會將視帝俾王浩信用嚟鞏固佢地位

而視后一定會係黃智雯,睇得出tvb今年一定俾佢造佢上位,佢亦係大熱,最喜愛應該會俾Ail/煒哥

熊囡
|
其實就算我覺得馬德鐘係咁多個入面最應該拎嗰個,但tvb應該都唔會俾佢拎。tvb只俾「自己友」。馬明無機啦,佢有無進步都好,tvb都唔會俾佢,佢太乖啦,同鍾嘉欣一樣type.... tvb近幾年頒嘅,都係tvb圍爐獎,所以哂氣啦
熊囡
|
無論係勁歌定台慶,都係tvb嘅圍爐頒獎禮,唔好太認真
tsung
|
熊囡 發表於 18-11-20 13:44
其實就算我覺得馬德鐘係咁多個入面最應該拎嗰個,但tvb應該都唔會俾佢拎。tvb只俾「自己友」。馬明無機啦, ...

認同
花生油子
|
視后我會投方以茵
視帝投在哥或者爺爺,,呢兩個點都好過呀BEN,,果套揀仁睇到恰眼訓
菲比108
|
真心覺得馬明好過袁...
熊囡
|
陳慧珊/郭可盈/宣萱/蔡少芬/黎姿/關詠荷/陳妙瑛,連最後一個真正有料叫視后嘅雯女都走埋,其他視后都只不過係蜀中無大獎/tvb爐圍取暖嘅賽果。唔好話我講漏左佘詩曼,佘詩曼根本就係太幸運得到tvb嘅愛錫而成就出黎嘅所謂視后,無tvb.. 佢根本什麼都不是。跳出tvb,去拍電影,根本唔掂(雖然佢已好努力接哂同影帝有份參演嘅電影)。
熊囡
|
熊囡 發表於 18-11-20 13:55
陳慧珊/郭可盈/宣萱/蔡少芬/黎姿/關詠荷/陳妙瑛,連最後一個真正有料叫視后嘅雯女都走埋,其他視后都只不過 ...

其實馬德鐘喺2005年酒店風雲個角色,佢係最值得拎視帝。但tvb d 太冧鄭嘉穎,咩天幕下的戀人咁都可以fight低酒店風雲?真係食得屎
熊囡
|
熊囡 發表於 18-11-20 13:55
陳慧珊/郭可盈/宣萱/蔡少芬/黎姿/關詠荷/陳妙瑛,連最後一個真正有料叫視后嘅雯女都走埋,其他視后都只不過 ...

視帝,喺我心目中羅嘉良永遠係top 1... (你地唔好拉埋佢拋妻棄子黎講,因為我知有唔少人一講起呢樣都好憎佢,但我只睇佢表演上,不理佢私生活)
apple~y
|
今年視帝應該比馬德鐘,但tvb應該唔會比佢
馬明今年套劇唔凸出
應該比袁或王

視后就智雯機會最大
yaumuimui
|
mickeyeva 發表於 18-11-20 12:46
香港男主角3強,我揀馬神/煎Pang/袁偉豪
如果係我唔會俾袁 ,我覺得今年個角色演技煎Pang, 好過 ...

以演技計男主陳展鵬,馬德鐘都ok, 但劇情唔多發揮位。女主支持Ali, 黃智雯好作狀麻麻地。