靚仔定義?不同年代

PurpleSea
|
以前木村先叫靚仔,nowadays 啲韓星爆出,但其實個個差不多樣
香港有冇邊個靚仔明星你哋鐘意?
jessiemom
|
回覆 PurpleSea 的帖子

我認我老餅,我覺得古天樂好靚仔
lucidada    發表於 18-11-20 21:48
wyl
|
哥哥
chingmon
|
哥哥,見過真人,本應天上有
chingmon
|
PurpleSea 發表於 18-11-20 09:22
以前木村先叫靚仔,nowadays 啲韓星爆出,但其實個個差不多樣
...

韓國最近出佐個「車銀優」(我頭像),卓號「臉蛋天才」,讀書、演藝、身高、樣貌皆出眾
birdbird
|

男人 "靓仔" 唔單止睇樣, 仲要講型格。

黃智贀本身五觀生得算靚, 但後生時冇 獨特的型格, 唔紅。到現在人到中年, 佢反而有型有格有味道。

其他靓人: 金城武, 竹野內豐, 張國榮 (在亞视果陣最靓仔)。

何廣沛就愈睇睇順眼。
mercurycc
|

心中只有哥哥。
tester5
|
PurpleSea 發表於 18-11-20 09:22
...

近來,我真係覺得有一個韓星有「哥哥」既風采,妖妖地,好charm,好有壓台感。

韓星個個都好努力才可出道,歌、藝、樣、舞,無一或缺。大家如果抱多點開放態度睇韓星,一定會覺得香港藝人冇得比,只係努力一樣,己經唔夠人地黎。不過韓星壓力也很大,所以自殺也見不小
抹茶珍珠
|
吳彥祖
櫻花bb
|
我like古天樂、林峯
Jessy
|
梁朝偉, 不過可惜太矮
芝達
|
哥哥、陳百強,真係好靚仔
little06
|
我覺得女人去到唔同年紀會鍾意唔同類型嘅男人。後生鍾意青靚白淨型,怕羞仔或陽光男孩,即宜家韓星。到左中女時就鍾意佬咪重啲嘅。
彭于晏喱類就年少通殺
Pulmma
|
最愛彭于晏
木土土
|
Jessy 發表於 18-11-20 09:49
梁朝偉, 不過可惜太矮

最近有fd話我仔似朝偉,不過我仔高d
alicemic
|
只有2個真係叫得靚仔, 首選哥哥,另外就係 30歲後嘅金城武, 嗌佢靚仔都唔會心虛
losttoa
|
張國榮。張國榮。張國榮

肯定的事情講三次
sangria
|
Leon
bbbusy
|
哥哥 、黎明 見過真人就知乜野叫魅力
kk80400
|