自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

mother904 發表於 18-11-21 23:05
選港姐時候佢有的,唔知點解,正式入行後成個氣場都變哂,冇左當初嗰份從容同光芒。
...

推理佢亮麗嘅學歷幫唔到佢,娛樂圈講嘅係人和,藝人講求嘅係藝能。佢初出道以為自己必定勝人一籌,但娛樂圈唔係一個講學歷嘅職場,講轉數快,識做人,觀眾緣,睇佢光芒漸失,應該遇到唔少挫折,越嚟越對自己失去信心。

佢把聲唔夠響,聲線偏沉而唔夠高低抑揚,有邊個成功女主持唔係說話有力,吐字清晰?佢先天不足,後天都好難突破咯。

翡翠宮

畀面勳章

SandyKL 發表於 18-11-22 00:01
推理佢亮麗嘅學歷幫唔到佢,娛樂圈講嘅係人和,藝人講求嘅係藝能。佢初出道以為自己必定勝人一籌,但娛樂 ...

以佢入行後表現,拍劇好過做主持,佢演技不算好,但未至於做主持般惹人厭。不過,佢個樣可塑性不高,拍劇角色有局限,係娛樂圈要大紅大紫,恐怕再要付出一百倍努力+極度運氣。

其實以佢條件,做專業人士的成功機會大過做明星。
日日是好日

用戶要求終止服務

其實佢已經有好大進步

琥珀宮

mother904 發表於 18-11-22 00:10
以佢入行後表現,拍劇好過做主持,佢演技不算好,但未至於做主持般惹人厭。不過,佢個樣可塑性不高,拍劇 ...

考到美國執業律師牌,就快轉行啦!比係娛樂圈半紅不黑更開闊。佢書緣比觀眾緣好得多,唔好咁執著嘞。

伯爵府

OforOsaka 發表於 18-11-21 06:24
我廿年前在一個運動場show見過森美做司儀、當時佢表現真係一般咋、經驗係要儲返來。

唔知有冇人睇過陳錦 ...

果套劇係我第一次睇佘詩曼做戲,對我嚟講真係好震撼,無諗過差成咁都可以做女主角(唔記得係咪女一)
之後佢慢慢進步,做君好嘅時候已經進步左好多喇,佢係其中一個我鐘意睇佢做電視劇嘅女藝人

大宅

比d機會佢啦

伯爵府

loved 發表於 18-11-20 12:02
牛也好勤力,但只適合勤力地耕田

首頁

尾頁

跳至