自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

littlesister 發表於 18-11-21 02:21
口齒不清,懶音又多,同 Mayanne 拍埋登時比下去
佢口齒不清因為cool 緊牙,佢未矯齒之前我覺得佢靚女同發音都正常。但佢真係唔整好過整,另一個是張曼玉,又係cool 完牙個樣差咗好多。

子爵府

毛小孩 發表於 18-11-21 07:34
佢可能講英文會好d

你有冇聽過佢講英文極驚嚇

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好麻麻,一開聲好悶,成個人好悶,完全唔適合娛樂圈,唔好嘥青春啦

男爵府

回覆 littlesister 的帖子

珍珠宮

睛靈勳章

wantaima 發表於 18-11-20 09:54
其他女主持個個大方得體,10A&FYY 梗係好唔㚒&成日爭風頭咁。

我覺得tbb 係特登要佢兩個咩都一齊,囉個反差效果,其實係幾慘同無奈既

珍珠宮

jollyma 發表於 18-11-21 11:03
我覺得tbb 係特登要佢兩個咩都一齊,囉個反差效果,其實係幾慘同無奈既
...

FYY拍據ok,因為有據本唔會亂up 野。反正様唔差,應該拍多D劇,做司儀真係唔適合。
10A就⋯⋯⋯bk 唔可以講10A唔好(唔應同10A表現=你妒心重,你個女有咁叻咩?)總之佢做律師比較適合啦,其他野唔講。

珍珠宮

睛靈勳章

dleelm 發表於 18-11-21 07:55
佢口齒不清因為cool 緊牙,佢未矯齒之前我覺得佢靚女同發音都正常。但佢真係唔整好過整,另一個是張曼玉, ...

唔箍靚啲,而家見佢講嘢好辛苦咁,佢可能搵錯牙醫,但張曼玉唔同,箍咗對佢演藝有幫助,角色多元化咗,樣變差應該同生活素質有關

子爵府

i_love_leslie 發表於 18-11-20 23:06
佢讀書叻就梗係毋庸置疑啦!但作為觀眾的我,
個女藝人讀書叻唔叻關我乜事?

完全同意。作為觀眾,其實麥小姐就算考到20優甚至攞哂全球的律師牌,與觀眾何干?!
觀眾好簡單,想閒餘睇下電視,放鬆心情愉悅下。最理想見到多D靚仔靚女,賞心悅目最好,起碼唔乞人憎。演技ok又主持節目起碼聽清楚講乜,唔會聽到觀眾皺眉頭,聽到好辛苦,否則不如上網或聽收音機,換言之,要能夠娛樂到觀眾囉
麥小姐究竟適唔適合做娛樂圈呢⋯⋯如果佢三十歲前仲未撈得起,都要諗下轉行了,畢竟新人年年都有,條件好過佢嘅亦大有人在,樣靚形象討好嘅,演藝潛質好過佢嘅更加多。咁佢定位係唔係仲係十優狀元呢塊招牌呢?!呢個牌匾一定會漸漸失去光彩,佢點樣去轉型先至係重點

水晶宮

i_love_leslie 發表於 18-11-20 23:06
佢讀書叻就梗係毋庸置疑啦!但作為觀眾的我,
個女藝人讀書叻唔叻關我乜事?

講出我心聲!d人好好笑,唔鍾意佢,就話人妒忌佢!大把人讀書叻過佢啦,唔覺又咩值得妒忌!況且我而家係睇明星呀,唔係搵補習天皇呀

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

10A 唔夠大方得體, 冇份從容不迫嘅氣度。

子爵府

peaceaa1122 發表於 18-11-20 12:31
佢把聲好沉,我聽唔到佢講野,唔知係未緊張?!

反而Mayanne 好響亮清楚,同埋睇落好精神,醒目

我都覺得麥美恩口齒伶俐、中英流利、反應快。系好的主持/司儀人才

琥珀宮

畀面勳章

dleelm 發表於 18-11-21 07:55
佢口齒不清因為cool 緊牙,佢未矯齒之前我覺得佢靚女同發音都正常。但佢真係唔整好過整,另一個是張曼玉, ...

懶音唔係因為 cool 牙啦啩

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

zola 發表於 18-11-20 13:00
其實我幾喜歡佢,又叻又靚女(雖然好多人話佢醜),講野唔會遊花園轉彎抹角,同埋睇得出佢係個好努力既人。 ...

我鍾意睇佢

公爵府

brindlewin 發表於 18-11-20 10:31
Outside BK, 我覺得佢形象幾positive,唔使靠3F上位。

我覺得佢ok喎,做戲已有改善,佢好叻女,係講嘢好似無氣,反而吾like FYY,好8婆feel

男爵府

OforOsaka 發表於 18-11-21 06:24
我廿年前在一個運動場show見過森美做司儀、當時佢表現真係一般咋、經驗係要儲返來。

唔知有冇人睇過陳錦 ...

終於有人講!
其實當年佘詩曼初出道做戲都係災難級,
老實講我覺得佢做君好叫初哥哥超級難頂,
把聲好煩,又好作狀。

不過真心覺得佘份人好努力,
進步好大。
但佢講對白把聲仍然係麻麻。

大宅

i_love_leslie 發表於 18-11-21 14:40
終於有人講!
其實當年佘詩曼初出道做戲都係災難級,
老實講我覺得佢做君好叫初哥哥超級難頂,

而家阿蛇把聲都係唔好聽架. 你睇佢個CLARINS 廣告

男爵府

wongjackie 發表於 18-11-21 14:44
而家阿蛇把聲都係唔好聽架. 你睇佢個CLARINS 廣告

係呀係呀! 我講得佢把聲影響到我睇佢做戲的觀感,其實佢做戲比初出道進步左好多,但講對白的聲線令演技打左折扣。

子爵府

worthy 發表於 18-11-20 10:15
回覆 dleelm 的帖子

佢以為好用力咁講嘢, 個樣好緊張咁就得. 可惜佢把聲唔夠響, 個人無記性又無急才. 成日 ...

其實點解會咁??!!
讀得書,應該要有記性和急才才做到
做得律師又讀書叻,駛咩嘢驚驚青青??!!

佢點做到的??!!

男爵府

回覆 jollyma 的帖子

翡翠宮

畀面勳章

cmir 發表於 18-11-21 12:09
10A 唔夠大方得體, 冇份從容不迫嘅氣度。

選港姐時候佢有的,唔知點解,正式入行後成個氣場都變哂,冇左當初嗰份從容同光芒。
日日是好日

首頁

尾頁

跳至