你會每天洗頭嗎?

kitkit218
|
cbeyond 發表於 18-11-20 10:58
無謂任何地方, 任何天氣, 每日必洗。
唔洗, 瞓唔著

無話可說
|
衛生問題,一定晚晚洗頭訓,除非入左醫院
抹茶珍珠
|
回覆 Erika128 的帖子

每朝都洗, 唔洗唔得, 好淋同好似未醒甘
新用戶
|
接受唔到唔洗頭瞓覺
yuenloklok1
|
隔日洗
lily-of-valley
|
日日洗, 唔洗瞓唔著。
stkyo
|
cbeyond 發表於 18-11-20 10:58
無謂任何地方, 任何天氣, 每日必洗。
唔洗, 瞓唔著

同你一樣,試過太凍無洗頭,結果瞓覺瞓到一半頂唔順,半夜起身洗頭
cbeyond
|
stkyo 發表於 18-11-20 12:20
同你一樣,試過太凍無洗頭,結果瞓覺瞓到一半頂唔順,半夜起身洗頭
...

試過幾次, 3,4點起身洗頭, 所以以後幾攰都洗完先瞓。
肥肥寶
|

miffyumiffy
|
我日日洗頭,朝早唔洗頭頂雀巢
iamlazy
|
洗,日日洗
mercurycc
|
一日兩次去邊度咩天氣都係咁,
唔洗訓唔著,朝早洗完頭個髮型會靚d,
好怕搭車時聞到隔離d人既頭油味。
mercurycc
|
siuying705 發表於 18-11-20 11:46
每晚洗
我接受唔到個頭有汗有塵瞓落枕頭度再hi落塊面
有d 人就因為咁點攪塊面都唔得。
mercurycc
|
cbeyond 發表於 18-11-20 12:22
試過幾次, 3,4點起身洗頭, 所以以後幾攰都洗完先瞓。
朋友話我有問題,原來有同道中人。
fanyi02211990
|
會,日日洗,一日唔洗頭皮已經覺得好油
pp^^
|
早晚各一次
girlbear
|
去邊都好一定日日洗
moma1023
|
大肉兒 發表於 18-11-20 10:58
no matter where and what seasons..must wash everyday la

Same here
除左坐月期間,我未試過唔洗頭
crystal媽咪
|
Erika128 發表於 18-11-20 10:57
去旅行時,一二天不洗頭都ok, 但在hk 這個咁多污染嘅地方, 唔洗一天都覺得唔自在,
但髮質攪到好乾.... 你地 ...

如果我冇出街我可以一兩日都唔洗
大肉兒
|
moma1023 發表於 18-11-20 12:37
Same here
除左坐月期間,我未試過唔洗頭

yes
sit moon also wash