校舍殘舊要搬都正常

ff520
|
現校舍條例未必加到新設備,搬校舍都係好事,教職員安排傾好等大家都安心。
http://std.stheadline.com/instan ... 8%E8%81%B7%E8%A8%93
粒粒芝士
|
ff520 發表於 18-11-20 12:09
現校舍條例未必加到新設備,搬校舍都係好事,教職員安排傾好等大家都安心。

其實佢一路都未有新校舍出黎,真係呢幾年要讀既去邊度呢?
如果係講得搬,係咪應該有新校舍先拆舊校?

kavenzou
|
粒粒芝士 發表於 18-11-20 12:31
其實佢一路都未有新校舍出黎,真係呢幾年要讀既去邊度呢?
如果係講得搬,係咪應該有新校舍先拆舊校?

拆左先,之後慢慢拖,拖下拖下,無人記得,咪多塊地出嚟起樓囉
oceandeepsea
|
搬去邊度?
粒粒芝士
|
oceandeepsea 發表於 18-11-20 13:03
搬去邊度?

未有講
feifei_baby
|
佢好似要縮短學員嘅學習年期去就,入得展亮嘅學員學習上多數都比一般人慢,重要縮短,點會學得好?
oceandeepsea
|
粒粒芝士 發表於 18-11-20 13:46
未有講

公佈埋搬去邊,應該會少d人嘈
shinku
|
ff520 發表於 18-11-20 12:09

話就話搬,
但搬去第二個校區既話其實會影響本身係個區收生既學校,
結果如果個校區無足夠支持兩間學校既學生既話,
收生不足就會殺校了。

P.S. 有朋友因為另一間學校搬入佢就職個區學校既校區,
因收生不足己殺走幾個老師,年年都擔心會殺到自己
粒粒芝士
|
shinku 發表於 18-11-20 16:47
話就話搬,
但搬去第二個校區既話其實會影響本身係個區收生既學校,
結果如果個校區無足夠支持兩間學校既 ...

其實佢就業配套要做得好先得,如果唔諗方法改善,用返廿幾年前個套一定收生不足
Poyau
|
無講搬去邊