懷孕6W

MagMag403
|
綠d越來越深色,是否代表胎兒正長大中?未夠時間照胚胎,心情日日都好 緊張,有冇身體狀況顯示會令自己安心d
小Kim
|
MagMag403 發表於 18-11-20 12:34
綠d越來越深色,是否代表胎兒正長大中?未夠時間照胚胎,心情日日都好 緊張,有冇身體狀況顯示會令自己安心 ...

我諗越黎越深色只係代表HGG既濃度越黎越深...証明你即係懷孕了~
其實放鬆心情,吾好諗咁多就ok架啦~
你第一胎?
RubyYu07
|
你放鬆心情對bb就係最好既!對自己同bb有信心。
ipcs
|
MagMag403 發表於 18-11-20 12:34
綠d越來越深色,是否代表胎兒正長大中?未夠時間照胚胎,心情日日都好 緊張,有冇身體狀況顯示會令自己安心 ...

綠d愈來愈深代表hcg愈來愈多,但增長是否合格要抽血先知。
MagMag403
|
小Kim 發表於 18-11-20 15:58
我諗越黎越深色只係代表HGG既濃度越黎越深...証明你即係懷孕了~
其實放鬆心情,吾好諗咁多就ok架啦~
你 ...
係呀第一胎,所以好擔心
小Kim
|
MagMag403 發表於 18-11-20 17:56
係呀第一胎,所以好擔心

加油呀...我都係岩岩驗到有左~

MagMag403
|
小Kim 發表於 18-11-20 17:58
加油呀...我都係岩岩驗到有左~
恭喜你......你而家幾多W?
小Kim
|
MagMag403 發表於 18-11-20 18:03
恭喜你......你而家幾多W?

6w多少少...你呢?
MagMag403
|
小Kim 發表於 18-11-20 18:05
6w多少少...你呢?
我今日剛剛6W,下星期會照胚胎聽心跳
MagMag403
|
RubyYu07 發表於 18-11-20 16:53
你放鬆心情對bb就係最好既!對自己同bb有信心。
信心時有時無,而家個人好矛盾
RubyYu07
|
MagMag403 發表於 18-11-20 18:21
信心時有時無,而家個人好矛盾

第一胎個心特別唔安,我都明白,盡量轉移注意力。
小Kim
|
MagMag403 發表於 18-11-20 18:19

好呀...我都約左下下星期一產檢...
你要放鬆心情呀...我反而冇乜點有壓力可能第二胎啦
haha748494
|
唔洗太緊張,去預約第一次產檢未?
MagMag403
|
haha748494 發表於 18-11-23 23:37
唔洗太緊張,去預約第一次產檢未?
約了下星期照胚胎,一日未照都未確定咁
GCHK
|
放鬆D喇,對自己同BB都要有信心
haha748494
|
回覆 MagMag403 的帖子

心情放輕鬆D,預祝順利pass每一關。
polkadotbb
|
MagMag403 發表於 18-11-20 18:19

我聽日6W都係下星期照呀。好心急
MagMag403
|
polkadotbb 發表於 18-11-24 16:19
我聽日6W都係下星期照呀。好心急
大家下星期都順利呀,我地預產期應該差不多喎
polkadotbb
|
MagMag403 發表於 18-11-24 18:37
大家下星期都順利呀,我地預產期應該差不多喎

係呀! 一定會順利!!
應該差唔多但而家都唔敢咁快講預產期住呀。
MagMag403
|
polkadotbb 發表於 18-11-24 19:01
係呀! 一定會順利!!
應該差唔多但而家都唔敢咁快講預產期住呀。
呢個星期除左肚餓同眼訓之外,就咩感覺都冇,你係咪都係咁㗎