自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

樓主只要身體健康,一家人齊齊整整錢可以慢慢賺返黎,加油

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我只想問你打算用咩方法戒賭?
典型賭仔心態, 把口就成日話斬手指戒賭, 但當有個$响身, 就連老豆姓乜都唔記得...

侯爵府

neymar 發表於 18-11-20 14:09
頭腦一片空白...吾知點算好...我好嬲自己點解甘衝動...點解可以甘垃圾甘廢...冇諗個老婆同個仔點算?又要找 ...

放下,重新努力工作

複式洋房

cinda72. 發表於 18-11-20 14:33
R多d地盤工頭,打好關係,你知你呢行啦,關係好d開工都足d

我呢個老細都ok d同事都係朋友嚟 冇返一星期都冇點話過我

禁止訪問

複式洋房

bsquare2012 發表於 18-11-20 14:40
發生咗無謂回頭望,抱怨只是浪費時間。我明白你感受,難得你家人依然支持你,不要令他們失望及擔心。地盤工 ...

知道 多謝你...我都知輸左就輸左...點都要面對現實呢個道理..但我心情真係好難受

子爵府

回覆樓主:

唔好再賭啦,有咩好過有老婆同個家,錢可以再搵過,家散左就冇,末必搵得返愛你的老婆。

複式洋房

circle119 發表於 18-11-20 14:41
現在不要回頭去望之前有什麼
有什麼

知道

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

頭腦一片空白...吾知點算好...我好嬲自己點解甘衝動...點解可以甘垃圾甘廢...冇諗個老婆同個仔點算?又要找 ...

咁你都仲上BK搵安慰?咪咁啦。

男爵府

戶口得返$0都有飯開,係因為有個愛你嘅老婆,記住呢樣野,好好努力俾佢睇你有心維持呢個家

男爵府

2018復活節勳章

真係要去戒賭啦,明愛有戒賭嘅支援

侯爵府

2018復活節勳章

我唔知樓主你係輸股票抑或爛賭嗰種。攪到咁真係
做之前就應該諗到假若輸左點算嘅後果啦!
你老婆真係算唔話得,仲煮野你食。咁已經好大嘅鼓勵同埋原諒。大人大姐,你既然知錯,就落力做嘢,搵多一兩份工啦!起碼有收入,唔理多少,教咪要一個女人仔擔心埋你,負責埋你嗰份先啦!此係燃眉之急。到穩定啲,騎牛搵馬啦,再搵份人工好小小嘅,擔返起頭家啦!唔好再賭唔好諗住搏一舖喇。一舖永遠只有清袋。唔會令你起死回生㗎。與其諗返轉頭不如努力面前啦!諗返轉頭只可用嚟警剔自己。唔係要嚟傷心。
男人膊頭係好重㗎,雖然我係女人。

公爵府

畀面勳章

重新來過囉
記住要努力做野, 做番好自己, 陪家人多D, 就可以向幸福再出發, 加油!!

水晶宮

回覆樓主:

痛過就記住,失敗的是昨日的你,新的你由明天1蚊開始,1大過零,2大過1,由1蚊開始往上爬,信我,你肯明天放1個1蚊落去豬仔錢罐並搖下佢發出的實在噹噹聲講比你知開始唔難並你已做到,為家人持續去做,別大貪先由1蚊開始,再慢慢按能力增力,當你有時心灰的時候搖吓佢,激勵吓,噹噹聲很好聽

全世界最大的空間係進步的空間……方東昇

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

neymar 發表於 18-11-20 14:29
我愛佢地也...估吾到你仲記得我..呢次我真係 的起心肝戒賭

你係至好呀
記住唔好輸左個家

侯爵府

開心吸收勳章

自己就要積極D, 做PT 之外 做下運動, 跑步吾使錢, 訓練下意志, 忘記過去.

珍珠宮

回覆樓主:

當交左好貴學費用來救返你和家人的人生,買個教訓,重新開始,介賭。

珍珠宮

回覆樓主:

無負債就由零開始先係反醒後第一步

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

neymar 發表於 18-11-20 14:38
我老婆都係甘同我講

你要好好珍惜你太太, 佢仍然肯企喺你身邊安慰你,支持你, 實在好難得, 以後一想賭, 就拎老婆仔女嘅相睇一吓, 諗一吓佢地。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

預期係度埋怨自己, 自怨自艾, 不如好好做人, 最緊要勒住自己, 唔好再賭了。每一次想賭時, 諗下老婆/仔女。
人既容忍係有極限, 太太今次原諒了你, 唔代表之後再發生, 再原諒。千祈唔好試佢地底線, 否則到時你就真係徹徹底底地失敗!

錢, 冇佐, 就唔好諗返轉頭了。實在地返工, 多D時間俾老婆&小朋友, 愛佢地多D, 那就是最好既補償方式。
Childhood is journey, not a race.

首頁
23456...10

尾頁

跳至