自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

剛在小巴站,相信係一位男老師帶隊,有十幾個學生,但只有男老師及兩位同學排隊,其餘嗰啲企响蔭處等,而其他等小巴街坊照排隊,我都心知不妙,果然小巴來到,街坊同個男老師嘈

子爵府

虎到金來勳章

男老師同埋D學生唔岩, 小巴一向都係用者自排架啦

琥珀宮

確實係男老師唔啱,明知咁多學生要上車,梗係一齊等啦,唔係咁矜貴等下曬下都唔得吖麻(一係擔遮囉),街坊要金睛火眼睇住樹蔭下有其他學生咩?同埋見到都未必知係一齊等小巴啦,老師好心就以身作則啦,教壞哂D學生規矩

伯爵府

傻蛋蛋 發表於 18-11-20 14:21
男老師同埋D學生唔岩, 小巴一向都係用者自排架啦

梗係老師同學生唔啱,但奇怪嗰老師竟然毫無警覺性,仲好意思同啲街坊理論

水晶宮

agnesbee 發表於 18-11-20 14:25
梗係老師同學生唔啱,但奇怪嗰老師竟然毫無警覺性,仲好意思同啲街坊理論
...

個老師咩年紀? 唔識咩叫排隊呀?

伯爵府

agnesbee 發表於 18-11-20 14:14
剛在小巴站,相信係一位男老師帶隊,有十幾個學生,但只有男老師及兩位同學排隊,其餘嗰啲企响蔭處等,而其 ...

我最想知係邊間學校

侯爵府

最後結果點樣?
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

別墅

留毛等睇多D

伯爵府

hellohellojenny 發表於 18-11-20 14:47
最後結果點樣?

唔知,我搭咗另一條線,最後見到原先啲學生上咗車,後來啲街坊鬧,佢哋落返車,嗰帶隊男老師同啲街坊理論,結果不詳

伯爵府

露比EE 發表於 18-11-20 14:47
我最想知係邊間學校

無留意,睇唔到校章,事發地點荃灣上華景小巴

大宅

老師唔啱

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

agnesbee 發表於 18-11-20 14:25
...

讀書讀傻左

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

剛在小巴站,相信係一位男老師帶隊,有十幾個學生,但只有男老師及兩位同學排隊,其餘嗰啲企响蔭處等,而其 ...

其實冇咩嘈。
眾人指正男老師做法,男老師明白晒,和學生再排過。攪惦。
除非,男老師堅持打尖啫,唔係都冇咩好嘈。

子爵府

學生企係附近我就唔會嘈,佢地排隊我要等第二部,佢地後來企過黎我都係等第二部啫。可能一大班細路企馬路邊老師睇唔到咁多,驚危險。

伯爵府

算死草 發表於 18-11-20 17:55
學生企係附近我就唔會嘈,佢地排隊我要等第二部,佢地後來企過黎我都係等第二部啫。可能一大班細路企馬路 ...

中學生嚟嗰喎

子爵府

agnesbee 發表於 18-11-20 17:57
中學生嚟嗰喎

你無講就靠估架啦!中學生唔等於唔曳。
老師諗乜唔會知喎,又可能唔想佢地企馬路邊吸廢氣。係家長立場老師肯為學生諗下,已唔錯,好過人地m痛請假,都要叫家長黎訓話。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

好明顯係老師唔啱,不過問題在於個老師唔知自己唔啱!

伯爵府

yuyueng 發表於 18-11-20 18:29
好明顯係老師唔啱,不過問題在於個老師唔知自己唔啱!

仲會有啲覺得老師為學生設想唔叫佢哋排隊無問題㖭

伯爵府

男老c吾岩,吾教學生排隊而系邦佢地排隊。。。錯哂。。。我教女系企定定個位,吾好夷為有我企住就得,。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至