嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

我bb快五個月,想買條咩帶。
Hipseat 的話,我知道外國ergobaby 有hipseat 款賣,你們有無人用過?上網個個話360好,但我bb快5個月,用hipseat 不是會無咁累?如果我買360,我怕bb快五六個月會太重。我無比較,真的不知hipseat 好定360好?

韓國品牌好像ecleve 幾好咁,輕又透氣

我bb大碼來的,又怕熱,所以就想買條,現在用的是別人給的單肩帶。

別墅

我自己都爬過下文,台灣有個fb 專頁教你如何選擇一條好揹帶,亦都親身買了好幾條揹帶。
第一條: TODBI Hipseat 可拆當普通揹帶用,但BB剛岀世未用得。

別墅

第二條: Aprica CTS 對呢個牌子情有獨鍾,B車都係佢,可以打橫打直揹都得,當時要經當岀入健康院用,但未滿月BB一上帶就喊,最後只係用過來頂替洗左既揹帶揹左2次咁多
第三條: Ergobaby Omni 360 其實前兩條都唔平,但鍾意去街既阿媽,屋企又不近地鐵,成日心思思,最後都係忍唔住係BB滿月時買左。好後悔點解唔早點買,承托力好,又有C 又有M,安全,媽媽舒服,BB秒睡。
我BB除了未滿月體重不合格外,兩個月已經去左75,4個月超重了,現左5個月21磅。以上純粹係白花了錢的個人體驗,你可以帶BB星期六日到Aeon親身試下,因為多數星期六日有專人指導,幾個大品牌的揹帶也齊全,祝你買到心頭好!

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

chuimei.wan 發表於 18-12-6 10:14
第二條: Aprica CTS 對呢個牌子情有獨鍾,B車都係佢,可以打橫打直揹都得,當時要經當岀入健康院用,但未滿 ...

請問咩係有c有m?
omni 360 一個月b可以用嗎? 係咪好貼身?
謝謝

大事化小, 小事化毛.........

別墅

kmbb519 發表於 18-12-6 14:44
請問咩係有c有m?
omni 360 一個月b可以用嗎? 係咪好貼身?
謝謝

C係揹起阿B背部係C的形狀,而M就是阿B雙膝比pat還要高,揹帶能令BB有呢個姿勢對佢係最好,你可以去fb搜尋揹巾穿戴互援團,台灣的,有2萬多人追蹤,有好多相關研究同分享,之前都係呢度有媽媽介紹去睇。
Omni 360係話7磅以上可用,佢有個位置頂住BB頸仔,唔會郁來郁去,我阿B都係 1個月開始用,工人放假的日子,試過在家抱足全日都唔瞓,偶然試下用Omni立即秒睡,而家直頭每晚都要用佢先瞓到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

chuimei.wan 發表於 18-12-6 21:46
C係揹起阿B背部係C的形狀,而M就是阿B雙膝比pat還要高,揹帶能令BB有呢個姿勢對佢係最好,你可以去fb搜尋 ...

嘩!哄睡呢點好吸引 thank you 你,等我去睇下先
大事化小, 小事化毛.........

首頁

尾頁

跳至