調理身體-雞精

Yuyuyu!!
|

睇Baby Kingdom comment 話做IUI前先飲雞精. 請問如果平日飲雞精對調理身體有用作嗎? 是M前定M後飲好?
mwsiipb2
|
Yuyuyu!! 發表於 18-11-20 16:58
睇Baby Kingdom comment 話做IUI前先飲雞精. 請問如果平日飲雞精對調理身體有用作嗎? 是M前定M後飲好? ...

咁難飲,倒不如自己燉瘦肉汁啦,
我會去街市買15至20蚊瘦肉切片用嚟燉瘦肉汁,用电燉盅隔水燉三個鐘。
mwsiipb2
|
睇Baby Kingdom comment 話做IUI前先飲雞精. 請問如果平日飲雞精對調理身體有用作嗎? 是M前定M後飲好? ...

其實做iu i唔使特別注意飲食
chu_chu_zone
|

我見啲人多數都話飲滴雞精,即係鴻福堂,王朝嗰啲
Dada^(00)^
|
chu_chu_zone 發表於 18-11-22 10:36
我見啲人多數都話飲滴雞精,即係鴻福堂,王朝嗰啲

之前99都有買滴雞精俾我飲,佢話聽朋友講改善手腳冰冷,但我啱啱睇咗中醫,醫師竟然唔建議我飲,所以如果你有睇中醫,可諮詢醫師意見
sandy_astroboy
|

滴雞精唔係人人都受到,最好問下中醫先
HLloveourbb
|
sandy_astroboy 發表於 18-11-24 21:54
滴雞精唔係人人都受到,最好問下中醫先

請問如果唔適合飲嘅人,飲左會有咩反應呢?
我剛開始飲左十幾日
mwsiipb2
|
HLloveourbb 發表於 18-11-24 23:39
我剛開始飲左十幾日

因為滴雞精比較燥熱,之前我太太因為飲咗滴雞精,之後發覺有喉嚨痛。
laisausau
|
HLloveourbb 發表於 18-11-24 23:39
我剛開始飲左十幾日

已經十日,有不良反應已出現啦多數係熱氣,出粒粒,喉嚨疼之類
yudada
|
laisausau 發表於 18-11-26 10:12
已經十日,有不良反應已出現啦多數係熱氣,出粒粒,喉嚨疼 ...

因為燥? 我都想試下,近排成日聽人講。