自由講場

跳至

首頁
34567...25

尾頁

伯爵府

又未係人地員工 你會唔會做多左?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bellabella_oh 發表於 18-11-20 19:16
我個post係要管理個facebook page的。

上工先領功都未遲啦...

真心想做,應該寫份簡單建議書,睇下點改善個fb ,唔係直接話人地錯

ps 我都係做fb management

伯爵府

回覆樓主:

未成事已經多事左, 仲要不停 chur住問點解, 我反而想知你見咩位多d, 高級過而家個經理嗎? 俾我系個間公司既人都怕鬼左你啦

珍珠宮

jeannietsui 發表於 18-11-20 18:39
原因已經好明顯

係非常明顯!同多餘

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

子爵府

bellabella_oh 發表於 18-11-20 19:16
我個post係要管理個facebook page的。

問題係人地都未請你,請咗你先有資格去管

大宅

fishfish121 發表於 18-11-20 18:40
呢啲咪叫懶醒囉, 唔知你明唔明
工都未見得成就指點個manager 做野, 請得成仲有掟企既? 你係有心可sd email ...

個facbook page係個我要見過個個department負責的,同admin 沒有關係,所以先通知個manager

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

happyty 發表於 18-11-20 18:40
鋒芒太露,又咁啱遇著個忌材之人。

不過如果樓主本身係想為公司著想,日後都打算見到有問題會出聲,呢間公司絕對唔適合佢,因為高層要面唔衰得,佢好心提醒會當係攞威同督錯處

男爵府

回覆樓主:

都過去左,無論咩原因你自己都知今次無行,咪再揾新工唔好再糾纏去想了放鬆d啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你都未係人地員工, 理人公司事, 我係老細一定唔請你。

珍珠宮

bellabella_oh 發表於 18-11-20 18:38
我不斷係度諗,究竟係咪我個 email 得罪左你,你認為我話你做錯野,定係個CEO 上星期出左 trip,影響左個p ...

你都未係嗰間公司嘅職員,無必要理佢個FB啱定錯。話著個可以左右請人process又唔夠大方嘅高層,咪變成而家咁囉。
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

珍珠宮

bellabella_oh 發表於 18-11-20 19:21
個facbook page係個我要見過個個department負責的,同admin 沒有關係,所以先通知個manager
...

先後次序問題,應該係正式員工後先提出,你係applicant 身分。而且之後係咁逼人地比個答覆你,更加確定唔會請你

男爵府

回覆樓主:

但一讚係,樓主本人,做事很嚴謹,細心,留意到細節,但不考慮到別人的感受。

侯爵府

2018復活節勳章

bellabella_oh 發表於 18-11-20 19:21
...

如果你到而家都未明,點解個個話你做多咗,咁祝你好運。

侯爵府

畀面勳章

pumpumpurin 發表於 18-11-20 18:59
大學生?

我諗年輕人.....先要學識謙卑, 唔好過於自信自己嘅才能。

樓主個細仔都已經7歲喎,應該唔係年紀細的人

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

goat 發表於 18-11-20 19:23
先後次序問題,應該係正式員工後先提出,你係applicant 身分。而且之後係咁逼人地比個答覆你,更加確定唔 ...

系囉!仲要不斷要人同你解釋取消原因

子爵府

算把啦!空有學歷但唔識待人處世,更唔識睇人眉頭眼額

大宅

小鳥兒 發表於 18-11-20 18:43
點解未入去做就指出人地既錯?做多左。
會不會你個email好串咀?

5 係啊,我寫時都好驚會5會令個manager 5 中意,都好小心打,以下係全文:

Hi xx,

Hope this email finds you well.

I was looking at xxx Facebook page and found there might be inconsistent Information regarding the date of Xxx 2019 National Conference. If you refer to the image attached, you will see that on the banner of the cover photo it says 15th -17th June 2019 while in the body content of the relevant post it says 2nd-4th July. I have checked the relevant information in your website and they say 2nd -4th July.

Apologies if I have misunderstood the information mentioned above but I thought I’d better let you know ASAP just in case they need to be fixed.

Best regards,

珍珠宮

bellabella_oh 發表於 18-11-20 19:27
5 係啊,我寫時都好驚會5會令個manager 5 中意,都好小心打,以下係全文:

Hi xx,

你仲未明問題係邊

伯爵府

bellabella_oh 發表於 18-11-20 18:34
3 星期前見左一份工,feel 到個 Manager 都中意我。

1 星期後的星期四(即上個再上個禮拜四)call 我約2nd ...

算吧啦!
呢位經理同你八字唔夾!

洋房

moma1023 發表於 18-11-20 19:07
介紹你睇一篇文章,楊修之死

好重意你個回覆

首頁
34567...25

尾頁

跳至