有機奶粉邊隻會好D

Docdog22
|
hipp/eleva/illuma 呢3隻好似最多人買,想係呢3隻入面簡,想問邊一隻係最好,係咪都係冇激素果D?
sugarmama37
|
飲緊ILLUMA, 無出現問題, 應該就係好~
無飲過其他牌子, 無得比較!
matata
|
囡囡飲緊illuma organic,夾得都唔錯,便便差唔多日日都有得去
ObJacjac
|
Docdog22 發表於 18-11-20 21:08
hipp/eleva/illuma 呢3隻好似最多人買,想係呢3隻入面簡,想問邊一隻係最好,係咪都係冇激素果D? ...

有機嘅試過eleva同hipp,最後因爲食hipp大便好啲,所以食梗hipp.
Illuma好幾個friend都話太甜,不過我未試過。
freshrose
|
回覆 ObJacjac 的帖子

illuma 難食到嘔, 點會係甜啊!!!!!我飲一啖都頂唔順, 所以同人奶好夾, 我仔鍾意飲人奶多過ILLUMA
我要做媽媽
|
illuma主打系貼近母乳既,我覺得你三隻中揀一隻都可以,都係比較多媽媽選擇既。不過實際既情況要睇你bb到時同隻奶粉夾唔夾喇
kionadle
|
如果貼近人奶既話, enfinitas都係其中一個唔錯既選擇
irene891
|
我大仔食illuma, 冇咩事..到細仔出世打算跟哥哥食illuma, 即刻出事
塊面出哂粒粒, 大便5日都冇一次..個人又燥成日喊, 搞到我都冇覺好訓
3個月左右我幫佢轉食hipp就好好多, 日日有便便, d粒粒都退番, 變番個可愛bb
而家大仔都試轉食左hipp, 冇咩問題, 又可以慳d奶粉錢...平好多呀
hon362
|
bb食緊hipp, 一直食開都幾好冇問題
問過營養師朋友, 佢幫我睇過好我先選
佢話hipp係德國出名, 好多人都食佢大
beanbeanne
|
3隻有機都試過, 而家食緊eleva一切正常
蝴蝶so
|
仔仔都有飲illuma organic呀,唔甜呀,仔仔都夾得幾好,差唔多日日都去到
eggyiu
|
hon362 發表於 18-11-23 11:39
bb食緊hipp, 一直食開都幾好冇問題
問過營養師朋友, 佢幫我睇過好我先選
佢話hipp係德國出名, 好多人都食佢 ...

德版hipp 難唔難買到?
Docdog22
|
我係見到有人話3隻都係有機, 但唔知有咩分別
leoanahuang
|
Docdog22 發表於 18-11-30 15:34
我係見到有人話3隻都係有機, 但唔知有咩分別

之前睇過eleva 有個RRR配方幫助保護同吸收DHA
ObJacjac
|
eggyiu 發表於 18-11-27 23:59
德版hipp 難唔難買到?

普通萬寧都有
Monroe
|
platinum都係冇激素同埋非基因改造,好似較好
tunner
|
Monroe 發表於 18-12-5 00:17
platinum都係冇激素同埋非基因改造,好似較好

其實佢同寫到明 "有機" 果D有咩分別? 差認證?
HSNanny
|
食緊eleva, 生長線同便便都順~ 淡味D
HSNanny
|
tunner 發表於 18-12-5 13:32
其實佢同寫到明 "有機" 果D有咩分別? 差認證?

有機要有嚴格監控, 除左冇激素, 仲要冇農藥 冇色素先拎到有機牌, 但主要睇你B夾到邊隻啦
TC33
|
kionadle 發表於 18-11-22 22:57
如果貼近人奶既話, enfinitas都係其中一個唔錯既選擇
呢隻我見有2,3間醫生診所都有賣緊