1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小朋友就3歲,想報英文班學下phonics同Trinity。去開西九匯,見有好多選擇。1樓嗰間Cherry Tree好似幾好,老師睇落唔錯,而且性價比高。
唔知有無媽咪join過呢?

洋房

回覆 doraemon5 的帖子

我女女係Cherry Tree 讀緊呀!真係幾好,老師 (全外籍)上堂好用心,最好係活動教學,不時搞下節日活動,我女女都上得好開心!同埋係同區真係算平,所以我覺得你可以試下呀!

複式洋房

ecidnac 發表於 18-11-20 22:35

我女女係Cherry Tree 讀緊呀!真係幾好,老師 (全外籍)上堂好用心,最好係活動教 ...

我見到你回覆啊,多謝你意見啊。佢新開,同區未有朋友幫小朋友報過,所以上來問下大家囉。

洋房

你可以帶埋小朋友去試下堂先loh, 睇下同老師夾唔夾。佢地宜家有free trial!

民房

上過啦,幾好丫
諗住聖誕節時間啱再報。

複式洋房

doublectp 發表於 18-11-21 09:01
上過啦,幾好丫
諗住聖誕節時間啱再報。

唔知聖誕會唔會有優惠呢!

洋房

佢地不時都有d 節日優惠ga, 你可以去問下!如果住奧運果頭直頭帶小朋友落去試堂la

大宅

奧運的話你可睇埋English excel 同 monkey tree,都係west9zone。

(伸利:一間都未讀過,只知有同埋幾多人讀)

複式洋房

BlossomAlmond 發表於 18-11-21 21:22
奧運的話你可睇埋English excel 同 monkey tree,都係west9zone。

(伸利:一間都未讀過,只知有同埋幾多人 ...

其實都睇過曬,monkey tree都貴啊,同埋佢d班都幾多學生,Excel就未trial,但小朋友唔鍾意個環境,唔肯入去啊。

複式洋房

BlossomAlmond 發表於 18-11-21 21:22

(伸利:一間都未讀過,只知有同埋幾多人 ...

奧海城同西九匯真係好多間,我諗我最後都係揀cherry tree㗎啦,希望報到啱嘅堂啦!

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

hideewong0514 發表於 18-11-22 13:16
我就選擇了一間在油麻地的, 那一間也是所有外籍老師, 節日也有活動。

請pm我

複式洋房

doraemon5 發表於 18-11-20 21:39
小朋友就3歲,想報英文班學下phonics同Trinity。去開西九匯,見有好多選擇。1樓嗰間Cherry Tree好似幾好, ...

我小朋友之前喺度讀過, 但係老師睇落唔係咁engaging. 小朋友讀咗三個月就冇讀啦, 而家都仲搵緊有冇其他

禁止訪問

複式洋房

hideewong0514 發表於 18-11-22 14:01
我的小朋友現在讀那一間在油麻地, 你可以給小朋友嘗試一下, 我的小朋友現在也在那裏學習。那間中心是全外 ...

我想我個小朋友學好拼音打好基礎, 我之前去過一兩間淨係會印一啲黑白嘅exercise, 都冇乜課程, 喺旺角油麻地真係好難搵到間似樣嘅全英文補習社! 唔該你pm我, 希望我個女鍾意啦

禁止訪問

複式洋房

小丸子101 發表於 18-11-22 13:46
我小朋友之前喺度讀過, 但係老師睇落唔係咁engaging. 小朋友讀咗三個月就冇讀啦, 而家都仲搵緊有冇其他
...

我trial個老師係tina,我覺得佢幾有心機教。小朋友好鍾意佢啊,試完堂仲唔捨得。
你之前個老師叫咩名啊?

複式洋房

hideewong0514 發表於 18-11-22 13:16
我就選擇了一間在油麻地的, 那一間也是所有外籍老師, 節日也有活動。

油麻地地方會唔會唔夠西九匯嗰邊咁舒服?
我因為住得近,又覺得呢邊集中,加上佢呢度都係外籍老師,所以就揀佢啦。

複式洋房

doraemon5 發表於 18-11-22 14:40
我trail個老師係tina,我覺得佢幾有心機教。小朋友好鍾意佢啊,試完堂仲唔捨得。
你之前個老師叫咩名啊?
...

之前三個月都轉咗幾次老師, 好似有一個叫Jason, 最慘係我問我個女邊個先生教佢都唔知, 可能咁啱佢哋轉老師, 我個女唔好彩掛

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至