我係美容院打左依隻皮秒

粉紅天空
|
我係美容院打左皮秒
佢間鋪係依張poster
有無人打過依隻?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
issactmaria
|

Deleted
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
issactmaria
|
就算收幾百元,都好好賺!
粉紅天空
|
issactmaria 發表於 18-11-21 03:54
就算收幾百元,都好好賺!

唔係掛!
打左會唔會唔好嫁!
issactmaria
|
基本上,是香港造,佢還有好多坊間受歡迎嘅機,例如: Hifu, 美國有FDA 驗証Pico機係佢機價25陪。有無功效,我唔知!但我相信按比例計,應收得貴!
issactmaria
|

各人要求的Pico機定義不同,但之前睇過真正Pico有3種機,通常都是美國/欧洲出產,有FDA驗証。
我唔敢說這部有無效,只不過唔合乎我要求,所以又唔好太擔心!
粉紅天空
|
issactmaria 發表於 18-11-21 07:08
各人要求的Pico機定義不同,但之前睇過真正Pico有3種機,通常都是美國/欧洲出產,有FDA驗証。
我唔敢說這 ...

其實可以去邊查証?
Poster右下角有部機公司名,我上去望過好似無生產部機同咩培訓。
點先check到係咪真?
issactmaria
|
粉紅天空 發表於 18-11-21 07:22
其實可以去邊查証?
Poster右下角有部機公司名,我上去望過好似無生產部機同咩培訓。
點先check到係咪真? ...

間間都可以説它那部是Pico 機,我只係參考討論區嘅資料!
粉紅天空
|
issactmaria 發表於 18-11-21 07:45
間間都可以説它那部是Pico 機,我只係參考討論區嘅資料!

下次去做facial 實叫我join package
都唔知join 唔join好
我無定力
issactmaria
|
粉紅天空 發表於 18-11-21 07:47
下次去做facial 實叫我join package
都唔知join 唔join好
我無定力

睇吓你對Pico要求,我見到討論Pico的反黑topic, 我唔會胡亂試。其實,美容店每次收幾錢?
粉紅天空
|
issactmaria 發表於 18-11-21 08:02
睇吓你對Pico要求,我見到討論Pico的反黑topic, 我唔會胡亂試。其實,美容店每次收幾錢?
...

奇怪,但pico 好處係因為唔反黑...
美容院話搽岩野好緊要,我都check哂我用緊d護膚品一有美白成份都唔敢用。

$2800 次
issactmaria
|
粉紅天空 發表於 18-11-21 08:04
美容院話搽岩野好緊要,我都check哂我用緊d護膚品一有美白成份都唔敢用 ...

嘩!美國機有FDA驗証Pico機,都同你差不多價,做埋蜂巢才4字頭,但我講緊我做那部差不多係2xx萬機價!
粉紅天空
|
issactmaria 發表於 18-11-21 08:10
嘩!美國機有FDA驗証Pico機,都同你差不多價,做埋蜂巢才4字頭,但我講緊我做那部差不多係2xx萬機價!
...

依部佢都話係蜂巢,有唔同?
我做既係去斑同嫩膚
上網查picosecond 係仲快過10秒,但我唔知係個技術定部機個名
issactmaria
|
粉紅天空 發表於 18-11-21 08:04
美容院話搽岩野好緊要,我都check哂我用緊d護膚品一有美白成份都唔敢用 ...

你講得啱,但要睇咩Pico機!
粉紅天空
|
issactmaria 發表於 18-11-21 08:13
你講得啱,但要睇咩Pico機!

請問點睇係咩機?
咩機最好?
issactmaria
|
粉紅天空 發表於 18-11-21 08:14
請問點睇係咩機?
咩機最好?

睇討論區jm口碑,店舖規模及機價某程度都反映到! 我仲以為你收好平!
如收這個價,我絕不考慮!
粉紅天空
|
issactmaria 發表於 18-11-21 08:19
睇討論區jm口碑,店舖規模及機價某程度都反映到! 我仲以為你收好平!
如收這個價,我絕不考慮!
...

原來我果部機係咁的:

Picosecond等於蜂巢皮秒激光:
機械安全認證FCC ,FDA,CE 等國際安全認可,符合香港法例要求所需療程次數少丶效果顯著:皮秒雷射755波長對於黑色素沉澱吸收的專一性極高,是現時雷射之冠。此高黑色素清除率大所需治療次數,做一次便有顯著效果;另一方面,其擊破黑色素速度比傳統納秒雷射快7倍之多。因此傳統激光需做10次才可去除的胎記,皮秒雷射只需2-3次便可徹底去除。不反黑 - 由於速度快,不像傳統雷射會讓肌膚組織累積熱能而造成光熱效應,解決了反黑丶留疤的副作用。去斑不再像以往一樣需要頻頻治療及面對反黑問題。治療時間快速 - 約10至15分鐘便完成,相較傳統雷射療程時間是非常快速,真正做到「秒殺」色斑。

fayelulu
|
粉紅天空 發表於 18-11-21 08:12
依部佢都話係蜂巢,有唔同?
我做既係去斑同嫩膚
上網查picosecond 係仲快過10秒,但我唔知係個技術定部機 ...

Pico 機的話picoway picosure 係美國機,有FDA認證,技術成熟d, 我個e生兩部同我輪住用,唔同波是打唔同位,效果好理想
另一部enlighten 都有FDA認證,但我個人就picoway + picosure有用d

Pico second 係一個速度,second -> nano second -> pico second ,即係個激光出既速度有pico second 咁快,所以創傷少

你部機係香港機,我見過未試過,但我覺得有心做就做picoway picosure, 價錢差少少, 起碼技術有保證
粉紅天空
|
fayelulu 發表於 18-11-21 09:15
Pico 機的話picoway picosure 係美國機,有FDA認證,技術成熟d, 我個e生兩部同我輪住用,唔同波是打唔同位 ...

謝謝你呀!
我上部機器個公司睇,佢都話有FDA認證。
佢picosecond 已出到第二代Picosecond Plus。
話好過picoway ,我見picoway 有網友做到反黑?
粉紅天空
|
終於得到個儀器公司回覆
詳情如下:
1. Picoway 同picosure 係外國進口機,所以價錢貴
Picosecond 依間佢地係香港自己做

2. 光速1-999PS 都可以稱為皮秒
佢地係行950PS,而picoway 佢地就行450PS 同350PS,比佢地快一倍