親子旅遊

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

農曆年果幾日,連稅,1 queen 1 ondol suite 1300hkd per night 有找, 好心動
諗緊好唔好由大明轉過去
請問alpensia 同大明比,多野玩嗎?
beginner 雪道好似大明多d ,其餘雪道如何?

wcpcelia    發表於 18-11-21 19:36

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

終於去返正常價,即轉返suite先

未去過大明,所以冇比較。

大宅

粟米沙律 發表於 18-11-20 23:26
農曆年果幾日,連稅,1 queen 1 ondol suite 1300hkd per night 有找, 好心動
諗緊好唔好由大明轉過去
請 ...

Book holiday Inn 是否指在官網平些?
请問是要即付or 到付?

thanks

水晶宮

jessyleung 發表於 18-11-21 00:29
Book holiday Inn 是否指在官網平些?
请問是要即付or 到付?

join menber 會平時,non refund 又會平d,free cancel 貴d 同埋到付。但book時都要信用卡擔保。

侯爵府

諗緊好唔好由大明轉過去
請 ...

請問邊到book,咁平我都想轉軚

珍珠宮

諗緊好唔好由大明轉過去
請 ...

抵 !

男爵府

畀面勳章

yuyu.c 發表於 18-11-21 01:41

join menber 會平時,non refund 又會平d,free cancel 貴d ...

2 ondol room 都平,比同日大明平一半

水晶宮

momodolop 發表於 18-11-21 10:41
2 ondol room 都平,比同日大明平一半

1queen 1ondol 109sq同 2ondol 一樣價錢,我就訂1queen 1 ondol 116sq, 因3晚只係貴109sq,$1xx。

其實以前不嬲住alpensia都係千零蚊,突然咁貴唔會想住,未減前要$3xxx晚,依家$4000住3晚,抵!

wcpcelia    發表於 18-11-21 19:37

大宅

回覆 yuyu.c 的帖子

請問1 Queen Bd 1 Ondol Deluxe Ste Smoking 同
1 Queen Bd 1 Ondol Family Ste Smoking
有咩唔同? 差少少價錢

男爵府

畀面勳章

yuyu.c 發表於 18-11-21 10:46
1queen 1ondol 109sq同 2ondol 一樣價錢,我就訂1queen 1 ondol 116sq, 因3晚只係貴109sq,$1xx。

其實 ...

係呀,我上次去3日2夜,2ondol都係二仟。
今次想book 果時total七仟幾,所以放棄了改book 大明。
大明都要四仟幾,依家alpensia 又平一半。

咁遲先放房,激死人
我book 個日子連税二仟

大宅

回覆 momodolop 的帖子

大明可以BOOK淨房? 可否講經邊度BOOK? 謝謝你

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-21 10:50
回覆 yuyu.c 的帖子

請問1 Queen Bd 1 Ondol Deluxe Ste Smoking 同

deluxe 係109sq,family 係116sq,房既間格有d分別,你上返alpensia 網頁,佢有個房圖睇。

水晶宮

momodolop 發表於 18-11-21 10:51

係呀,我上次去3日2夜,2ondol都係二仟。

我上次去佢都試過降價,但原來果價都唔係貴,降價後我book 130sq都係$1300。估唔到今次咁咁遲先會平。

大明有冇得取消?book酒店一定要book可取消。

男爵府

畀面勳章

粟米沙律 發表於 18-11-21 10:57

大明可以BOOK淨房? 可否講經邊度BOOK? 謝謝你

TK book
三、四月左右Book的。

大宅

TK唔比我BOOK淨房, 要PKG....

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-21 11:05
我上次去佢都試過降價,但原來果價都唔係貴,降價後我book 130sq都係$1300。估唔到今次咁咁遲先會平。

大 ...

我想問問如果計雪道 邊個場好玩

水晶宮

yp26 發表於 18-11-21 11:18
我想問問如果計雪道 邊個場好玩

我冇去過大明,所以唔知大明個場係點,同埋我哋係初級班玩嚟玩去都係一條雪道,未去到高級d

但其他娛樂好似大明多d,alpensia 只有滑雪,雪兜,ocean 700,其他要包車或搭的士出去玩。

但平昌我覺得落雪機會大d,江原道果邊比較凍。所以我會遠d去果邊既雪場。

男爵府

畀面勳章

yuyu.c 發表於 18-11-21 11:05

大 ...

大明可以取消的,但都要計吓數。
Alpensia 無free shuttle bus, 另外book purple bus 來回$2,800(上次計)。
Alpensia 周邊活動坐的士,場内唔多嘢玩。
但房肯定新過大明,雪場限制無咁多。(大明雪場我仲揾資料中)

如果人少去就alpensia, 好似我人多,計計埋埋差唔多。

應該去大明,況且剛開完會plan 好了行程。

男爵府

畀面勳章

yuyu.c 發表於 18-11-21 11:27
我冇去過大明,所以唔知大明個場係點,同埋我哋係初級班玩嚟玩去都係一條雪道,未去到高級d

但其 ...

我上次去,不論晝夜都落雪 ,影相好靚,尤其夜晚係花海果邊。

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-21 11:27

但其 ...

Alpensia 環境一定係優勝但係其他嘢又好似唔夠大名咁好,去邊都要搭車 其實各有各好啦
反而我想去龍平或者high one
聽講雪場好正

首頁
12345...14

尾頁

跳至