親子旅遊

跳至

首頁
34567...14

尾頁

子爵府

MissMaMa 發表於 18-11-22 06:18
如果我有幸征服晒Alpensia 的雪道,之後都會去龍平

我都係咁林 今次去如果滑得 OK 又鐘意既話 出年就去龍平

子爵府

MissMaMa 發表於 18-11-22 06:17
睇網上評論,High one 最多初級雪道,適合初學者。但如果我滑雪唔叻,我都唔會揀佢,會揀返間resort整體 ...

就係唔叻 所以唔敢選擇High one 同龍平 我又唔滑雪 所以都係選擇配套比教完善既去玩下先 如果唔係就悶死我

珍珠宮

yp26 發表於 18-11-22 06:24
就係唔叻 所以唔敢選擇High one 同龍平 我又唔滑雪 所以都係選擇配套比教完善既去玩下先 如果唔係就悶死我 ...

你連續2年去大明?點解唔揀Alpensia ?而家咁平,轉去Alpensia 好抵呀。Alpensia 設施好,附近都多野玩喔

子爵府

MissMaMa 發表於 18-11-22 06:35
你連續2年去大明?點解唔揀Alpensia ?而家咁平,轉去Alpensia 好抵呀。Alpensia 設施好,附近都多野玩喔
...

去埋今年 睇下挑唔挑戰哂雪道 大明配套唔差 係環境 唔夠 A 咁好 其他都好方便 唔洗下下搭車出去玩 各有各好

珍珠宮

yp26 發表於 18-11-22 06:43
去埋今年 睇下挑唔挑戰哂雪道 大明配套唔差 係環境 唔夠 A 咁好 其他都好方便 ...

Alpensia 好方便,滑雪&水上樂園,都係resort 之內。下下搭車出去玩,你係指鱒魚節?

珍珠宮

yp26 發表於 18-11-22 06:43
去埋今年 睇下挑唔挑戰哂雪道 大明配套唔差 係環境 唔夠 A 咁好 其他都好方便 ...

你又話自己唔滑雪,其實會唔會Alpensia 更適合你?

禁止訪問

子爵府

MissMaMa 發表於 18-11-22 07:22
你又話自己唔滑雪,其實會唔會Alpensia 更適合你?

係呀 我唔滑雪玩 所以一定要搵啲有配套既 舊年去大明都唔錯 所以今年再去玩
仲有 snowland 水上樂園 仲有其他設施同埋又約咗兩個家庭一齊去所以今年唔轉啦

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jessyleung 發表於 18-11-22 02:13
thanks your sharing.

惘見即付會平D, ……請教你地是否選到付?

我唔會揀即付,即付係唔可以free cancel,所以咪平d。

住suite係可以煮食,有廚房有爐具,可以買野自己煮,resort裡面亦都好多食店,有2間便利店,所以食唔係問題。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yuyu.c 發表於 18-11-22 07:48
我唔會揀即付,即付係唔可以free cancel,所以咪平d。

住suite係可以煮食,有廚房有爐具,可以買野自己煮 ...

今日官網放聖誕節房,岩岩只有我入住的日子,分2次訂了,2晚$3000

水晶宮

Lqueenie 發表於 18-11-22 16:19
今日官網放聖誕節房,岩岩只有我入住的日子,分2次訂了,2晚$3000

好彩, 我見聖誕3間都冇房.

子爵府

Lqueenie 發表於 18-11-22 16:19

alpensia Suite 放房減價,即刻個個大執位

水晶宮

happykk 發表於 18-11-22 16:33

住Suite 其實都幾RELAX, $3000晚我住唔起, $1300好抵

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yuyu.c 發表於 18-11-22 16:32
好彩, 我見聖誕3間都冇房.

就係今日突然有,一間deluxe, 一間family

珍珠宮

happykk 發表於 18-11-22 16:33

無錯,連xmas出發的我都有份執位,唔該你呀

而家仲要cancel龍平,重新訂話來回巴士,又要同教練改地方

子爵府

Lqueenie 發表於 18-11-22 16:46

而家仲要cancel龍平,重新訂話來回巴士,又要同教練改地方

見到你book到alpensia都鄧你開心
只論住宿alpensia好過龍平

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-22 16:46

如果係坐 ski bus, 去龍平同去 alpensia 係同一架車黎 ... 先停 alpensia, 再去龍平

珍珠宮

1213 發表於 18-11-22 17:47
如果係坐 ski bus, 去龍平同去 alpensia 係同一架車黎 ... 先停 alpensia, 再去龍平
...

係呀我知,但因為klook話龍平同alpensia係2項唔同活動,所以要我取消再訂

珍珠宮

happykk 發表於 18-11-22 17:37
見到你book到alpensia都鄧你開心
只論住宿alpensia好過龍平

係呀!我一買機票已hold alpensia房

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-11-22 17:51
係呀我知,但因為klook話龍平同alpensia係2項唔同活動,所以要我取消再訂

ic, 可以取消又幾好 wor

首頁
34567...14

尾頁

跳至