想放錶,有冇二手錶店介紹?

carriemama
|
想放錶,有冇二手錶店介紹?Tks
mm1515
|
carriemama 發表於 18-11-21 00:41

自己放好過比二手店收,二手店好低價
我之前唔識,上年放一隻藍汽球比二手店,收兩萬二,幾日後見佢放三萬出黎
Winnie_1210
|
carriemama 發表於 18-11-21 00:41

尖咀香檳大厦大把二手錶鋪收錶換款又會比收cash個價高啲
carriemama    發表於 18-11-22 00:32
wcpcelia    發表於 18-11-21 18:58
tsung
|
Winnie_1210 發表於 18-11-21 10:48

hellokuromi
|
Winnie_1210 發表於 18-11-21 10:48

嗰度好似有幾間錶鋪,可唔可以PM你喺邊間放,thanks
carriemama
|
mm1515 發表於 18-11-21 10:15
自己放好過比二手店收,二手店好低價
我之前唔識,上年放一隻藍汽球比二手店,收兩萬二,幾日後見佢放三萬 ...

多謝提醒,不過我都唔知道係邊度私人放,同埋我睇過B K二手市場唔係咁多人放錶,順便請教如果真係賣得成,係點樣交收?最好係唔係要一齊去銀行入數?sorry太多問題(emoji)
BLACKSTAR328
|
唔好去braxx ofx,佢地收得好平,上次朋友拎隻勞去問,佢個價抵到嘔,最後拎左去二叔公到,收高左$4000
mm1515
|
carriemama 發表於 18-11-22 00:29
多謝提醒,不過我都唔知道係邊度私人放,同埋我睇過B K二手市場唔係咁多人放錶,順便請教如果真係賣得成, ...

可以上fb入啲錶既群組或者carouxxxx果個app都好多人放。唔好意思,我淨係知勞力士可以上14樓check咋,通常check完一係比現金一係過數咁囉,但而家勞力士要擺低先,唔可以即日拎走,唯有要約買家多一日去拎番,其他牌子可能要等其他jm回覆
carriemama
|
mm1515 發表於 18-11-23 00:00
可以上fb入啲錶既群組或者carouxxxx果個app都好多人放。唔好意思,我淨係知勞力士可以上14樓check咋,通常 ...

請問,14樓即係邊度公證行?

carriemama
|
mm1515 發表於 18-11-23 00:00
可以上fb入啲錶既群組或者carouxxxx果個app都好多人放。唔好意思,我淨係知勞力士可以上14樓check咋,通常 ...

我問過1,2間,都要我帶俾佢地睇,我住得遠,所以想問多幾間先
carriemama
|

Hi Winnie. 會吾會有contact 俾到我?(emoji)(emoji)
sint
|
carriemama 發表於 18-11-28 09:34
請問,14樓即係邊度公證行?

怡和大廈14樓,係Rolex嘅維修中心,手錶鑑證免費嘅。