夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我自問唔鐘意發脾氣,又好少會嬲嘅女人!就算嬲你氹幾句就冇事嘅人。
bb出世前都好少嗌交,出世後c6成日就為小事嬲!有事仲可以唔知佢嬲乜!永遠都係我錯!仼何事佢都係岩嘅!好似有時候整到bb就鬧(但其實冇傷,可能撞到少少),都叫你睇住佢架啦,點點點....但有時明明bb佢睇緊,bb整到,佢又會當冇事發生,一句都冇提,我話佢佢就會話冇丫,邊有整到!

大宅

twcvivian 發表於 18-11-21 01:52
我自問唔鐘意發脾氣,又好少會嬲嘅女人!就算嬲你氹幾句就冇事嘅人。
bb出世前都好少嗌交,出世後c6成日就 ...

今日事源又係好小氣,bb生日去完玩!我哋同我屋企人去食飯,咁食完飯去搭車,因為有b車,車上都多野!咁就話執好先,方便上車時收車就可以。咁本身有個細布袋裝滿野,d野放到凸晒上嚟!車上d野仲未放晒,咁我就拎一個大環保袋,諗住一袋裝好,唔洗分多袋。咁C6就係咁話唔洗,放埋去細布袋度,咁我冇理,繼續打開個大環保袋!咁佢又嬲!
返到屋企同bb切蛋糕,問佢切唔切,唔理我,自己繼續喺房打機,當聽唔到!咁唔緊要,咁咪同屋企人切慶祝bb生日,影相冇你個樣,第時bb問點解冇你個樣唔關我事!
跟住bb拍門又唔理佢,叫爸爸又唔睬佢,之後連bb都唔理!

大宅

twcvivian 發表於 18-11-21 01:53
今日事源又係好小氣,bb生日去完玩!我哋同我屋企人去食飯,咁食完飯去搭車,因為有b車,車上都多野!咁就 ...

其實bb生日大家都好重視,咁小事你都可以嬲,咁你咪嬲飽佢囉!反正損失嘅係C6唔係我!
只係想講其實咁小事有咩好嬲呢?

大宅

回覆 twcvivian 的帖子

同我屋企果件有得揮!一樣咁小氣,試過因為阿囡一句野,佢可以嬲個囡幾日!又試過諗住入迪士尼玩,阿囡只係講笑咁話,唔同你去... 即嬲!最終佢自己留起屋企發嬲,真係唔JOIN 我地去..... 唔明啲男人係咩構造,小氣得咁緊要!

大宅

Xmas11 發表於 18-11-21 09:10

同我屋企果件有得揮!一樣咁小氣,試過因為阿囡一句野,佢可以嬲個囡幾日!又試過 ...

係,都唔知有乜好嬲!永遠都要順d男人意?

大宅

一唔順佢意又嬲,返工受完氣,返到屋企又搵阿囡出氣!

大宅

Xmas11 發表於 18-11-21 09:19

一唔順佢意又嬲,返工受完氣,返到屋企又搵阿囡出氣! ...

我嗰個返工就冇氣要受,但係宜家成日小小野就嬲,就算係佢自己嬲,到最尾又係我撩返佢講野!永遠嗌交都係我撩返佢先!男人真係好麻煩!
所以我宜家成日都教我仔第時對d女仔要好d,溫柔d!我唔想佢性格似佢老豆

大宅

我教阿囡千祈唔好搵呢類男人,要搵個超鍚自己,唔好同年紀/細過自己既男人!

大宅

Xmas11 發表於 18-11-21 09:32

我教阿囡千祈唔好搵呢類男人,要搵個超鍚自己,唔好同年紀/細過自己既男人 ...

岩聽,我都係咁話!

瑪瑙宮

小氣無分年紀

大宅

可能係長期累積下來的, 佢講咩你都當耳邊風, 唔肯接納佢啲意見, 長期落去, 佢可能感到不被重視, 這次你覺得係小事引起, 但可能你忽略左之前大大小小好多次事件.
我依家都成日覺得我C9唔理我意見, 我講咩佢都唔聽唔理, 我都會間中因為好似你老公遇到依啲小事而感到不快. 每次一有類似情況, 都會勾起我咁多次累積以來的不滿.
無辦法, 相處耐左, 就各自累積左好多埋怨.

大宅

venf 發表於 18-11-21 10:11
可能係長期累積下來的, 佢講咩你都當耳邊風, 唔肯接納佢啲意見, 長期落去, 佢可能感到不被重視, 這次你覺得 ...

係,頭先因爲今日要去返工,咁本身諗住佢今日會湊住bb(今日佢off),咁佢知我要出去,就特登換3走。
咁我話要返工,你要睇住bb,我問佢嬲咩?佢就講話我尋日發脾氣,仲要話因另一件事發,唔係我上面講嘅環保袋事件。
我真係覺得好好笑,原來我自己發緊脾氣都唔知!
之後仲要喺bb面前嘈,嚇親bb!我真係嬲囉!乜料丫!

珍珠宮

生左bb先會見到對方真面目

禁止訪問

大宅

至愛朱古力 發表於 18-11-21 13:38
呢啲死佬搵交鬧,真係痴痴地,將來離婚唔好問點解。對住呢啲男人無火都發癲,攞命!
...

D人今日先話離婚,就因為呢d無謂野!我叫佢今晚唔好返嚟(我哋同我媽一齊住)
之後今日走咗去唔夠半個鐘,自己死返嚟陪個仔

大宅

anna59 發表於 18-11-21 13:32
生左bb先會見到對方真面目

係!以前一年都嗌唔到2次交

禁止訪問

伯爵府

Xmas11 發表於 18-11-21 09:32

我教阿囡千祈唔好搵呢類男人,要搵個超鍚自己,唔好同年紀/細過自己既男人 ...

無錯,我都係咁認為

大宅

至愛朱古力 發表於 18-11-21 15:14
啱呀,發下火對佢,唔好以為自己大晒

唔係丫,d人可能都仲係覺得係我唔岩,我小氣

大宅

我c6都係,有時唔知咩事黑足一日面,上兩年佢生日正日都黑我地面,但我完全唔知我做錯咩囉,最後由佢中意嬲就嬲飽佢,而家佢一黑面我就唔出聲行開,話佢小器又老屈我發皮氣/講錯野,唔氹佢又話人唔氹佢,我連錯乜都唔知氹乜呀?
自己小器又唔認呢下最可惡

首頁

尾頁

跳至