阿媽定老婆

faithcat
|
好傷心,點解結左婚都感受唔到老公同我親。咩都阿媽話點就點。老婆唔開心若無其事,阿媽唔開心就大件事。點解男人咁唔識諗,愛老婆多d,女人一定全力去愛埋另一半既家人,因為老公既然咁愛自己,自己都好自然愛老公所愛。我真係覺得唔知自己係d咩,只係生活同伴。同伴都會顧同伴感受,莫非我連人都不如。我係邊個。
I9528
|
凡事唔會只得一面

有d 男人係 : 女人愛男家人多 d,先會愛女人多d
又或者男人愛女人多 d,女人都唔會愛男家人多 d 的
睇多 d 婆媳版就知,無特定方程式
crystal媽咪
|
faithcat 發表於 18-11-21 02:19
好傷心,點解結左婚都感受唔到老公同我親。咩都阿媽話點就點。老婆唔開心若無其事,阿媽唔開心就大件事。點 ...

媽寶……
拍拖嘅時候睇唔出?
jeremylui83
|
同意熊貓媽,既然你先生咁錫99,如你想先生對你好,你先要對99好。。
呢個世界唔付出點會有收穫
mini1204
|
如何'媽寶'先?
有D女人個老公打個電話比名媽傾下計就已經label為媽寶
總之唔順眼就媽寶
你講下咩事好過啦
gtg435i    發表於 18-11-21 14:58
vickymok717
|
其實, 諗返自己, 係咪都係阿媽親啲?
Solarflare
|
你已連傢俱都不如。
生左未? 未生早啲離。否則生埋仔你變地底泥。
hamsterma
|
faithcat 發表於 18-11-21 02:19
好傷心,點解結左婚都感受唔到老公同我親。咩都阿媽話點就點。老婆唔開心若無其事,阿媽唔開心就大件事。點 ...

你老公就係媽寶,阿媽咩都係排第一
cookingbaby
|
你應該要同你老公溝通一下呢個問題,唔好亂唸。有時男人嘅心思同女人唔同嘅,
KooLee
|
樓主唔好咁灰,我有個男性朋友,佢自己都話佢唔係唔愛老婆,但佢老婆同佢阿媽同男家唔啱,佢唔想夾喺中間,覺得好煩,唔想家嘈屋閉,佢覺得只要佢老婆出少句聲一定唔會嘈,佢阿媽話幾句就無事,但佢老婆次次都要撐到底,唯有令老婆自己收聲最好嘅方法,無論佢老婆點嘈,個答案都只會係一樣, 佢老婆無癮就唔會再講。
其實一個女人最蠢,就係逼個男人,呀媽同老婆揀一個,我恐怕好多女人都會離婚。
faithcat
|
我唔係唔愛老公家人,同佢地關係亦無問題,亦唔係要老公同99反面果d,但面對一d家庭問題,有事要商討,老公就聽晒阿媽話,唔理有無道理。結左婚我地有自己家庭,自己家庭的事最終係咪應該兩夫婦去決定。老婆有意見,阿媽又有意見,唔想跟99意見唔代表唔愛99。但過程傷心在我在家中沒地位,不覺得我同老公有自己的家。老公還是99的家人,而我還像是外人。
KooLee
|
faithcat 發表於 18-11-21 22:50
我唔係唔愛老公家人,同佢地關係亦無問題,亦唔係要老公同99反面果d,但面對一d家庭問題,有事要商討,老公 ...

不如你講清楚啲,你哋為咗乜問題上有分歧。
pandababy1127
|
I9528 發表於 18-11-21 07:54
凡事唔會只得一面

有d 男人係 : 女人愛男家人多 d,先會愛女人多d

睇黎我係一
|
我唔係唔愛老公家人,同佢地關係亦無問題,亦唔係要老公同99反面果d,但面對一d家庭問題,有事要商討,老公 ...

情況有點似.....
Nancy20090615
|
即係有咩事上面有分岐?
jthl2013
|
曾經聽過話男人點對阿媽,將來就點對老婆。你聽到會否舒服D?
|
jthl2013 發表於 18-11-22 05:36

(emoji)係咩,見好多人唔係咁
望月童
|
KooLee 發表於 18-11-21 19:33
樓主唔好咁灰,我有個男性朋友,佢自己都話佢唔係唔愛老婆,但佢老婆同佢阿媽同男家唔啱,佢唔想夾喺中間, ...

咁樣咪係男人蠢嚕。
樣樣都覺得要讓阿媽先, 老婆是死。

但佢地忘記左走同佢地走到最後的係老婆。 根本係自已玩死自已的婚姻。

只要果男人出面幫老婆, 根本就唔會將發生咩事。

果男人自已連老婆都唔幫, 仲有邊個會幫老婆?
邊個睇得起果老婆呀?!

望月童
|

呢個我明呀, 可能其實好小事好小事好微不足道事咁,

可能純粹2公婆想商量下去邊食飯拍拖今日, 阿媽一句話浪費錢唔好去, 或者無預先講好話一定要今晚一齊食之類
最點係果老公無視左果老婆意思, 變成明明自已一家的事就繳成要得到99批准先做到咁。

Nancy20090615
|
jthl2013 發表於 18-11-22 05:36

吓, 唔覺喎, 我囝女朋友幸福好多