自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

好多年前都有呢類新聞,最後發現係d廣告氣球.四圍飛

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我信,因為見過懷疑ufo, 同埋,成日話其他星體既環境惡劣,唔會有可能孕育生命。但係,其實根本無人知外星人係需要乜野環境生存,同埋都唔知有幾多種外星人。可能佢地最怕氧氣,或者要好高温,etc.

侯爵府

我信,我都見過疑似UFO ,大約廿幾年前,响旺角女人街上空,見到一個貌似石油氣罐嘅物體,差唔多30度傾斜咁係天空橫過,當時只懂呆呆咁望住佢飛過。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

honoluluwendy 發表於 18-11-21 03:19
近日不停見到有人話見到 UF0,想問各位JM 們信5信真係有 UF0 呢?

真的嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

fuhk 發表於 18-11-21 06:41
信,10年前搭飛機返香港時嚮香港上空見過

同你一齊飛?

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

YY1101 發表於 18-11-21 14:19
同你一齊飛?

唔係,係嚮上空離遠見到,距離大約係美孚望去IFC,最初見到一個橙金色圓光,跟住再有5粒橙光好似走馬燈咁順時針圓型咁著燈,到啲燈著哂有個圈後,跟住就有個直嘅閃電打落個圓圈度,之後個圈啲"燈" 再爆光一下,最後所有嘢都消失哂了。

其實成個過程只係得幾秒,唔好問我點解冇影相

ic34    發表於 18-11-21 15:12

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

sunnygirl 發表於 18-11-21 12:01
係點架?可以分享吓嗎?

見46#

珍珠宮

fuhk 發表於 18-11-21 14:49
唔係,係嚮上空離遠見到,距離大約係美孚望去IFC,最初見到一個橙金色圓光,跟住再有5粒橙光好似走馬燈咁 ...

我吾會咁
見到都O咀

珍珠宮

selinako^^ 發表於 18-11-21 13:13
唔信,
碩石都可以預測幾時撞落地球啦
如果有 ufo 點會探測唔到, 比隻野係度飛黎飛去 ...

隕石有路線可計,UFO無從估計吖

珍珠宮

bobo88hk 發表於 18-11-21 13:17
係點架 可否講多d?

大陸嘅一條農村90年代左右啦,當時無咁高科技,到現時都未見過那個情景,所以我覺得UFO機會好大! 當時條路無人,平時多人行㗎,當時得我一個人(十多歲),想問下人係咩嚟都唔得...我見到一個圓形大鐵球,浮在半空,大約十幾層樓高啦 ,離我都近㗎,佢行得好慢好慢,垂平咁行,唔知咩嚟! 我睇左幾分鐘就無理就走左了,我當時以為係衞星之類 ,其實係好高好高天空上仲見到有粒嘢 ,但一定唔係飛機,因太高唔知咩,唔郁的,後來聽電台,講嘅情形跟我相似! 話係外星人可能在地球吸取能源之類,類似入油 我都覺得似似地,因那個大鐵球有幾支天線物體

珍珠宮

回覆樓主:

同埋行得超慢! 好特別,到而家都從未見過當時那個物體!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我幾年前係將軍澳維景灣畔上空見到,當時係黃昏,個天空係紅紅哋黃黃哋嘅顏色,我同朋友仲有兩個仔行行吓,我見到大約六七點紅色燈係度閃閃吓,我哋停係度望,跟住差不多同時間,佢哋好快咁打橫飛咗一吓,跟住再好快咁打直飛多一吓,然後就全部消失曬,我同我仔睇到好愕然,我仲有少少毛管戙
我要記得幸福......

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fuhk 發表於 18-11-21 14:58

隕石有路線可計,UFO無從估計吖

太空總罾唔係可以探測到有乜野 物件 係地球幾多公里行過咩?

子爵府

廷廷媽 發表於 18-11-21 12:34
我信有外星人,宇宙咁大,點會得地球有生物,至於出現既UFO, 我就懷疑係咪由外星人駕駛,因而家好多科技我 ...

咁又係呀 美國佬收埋好多秘密野

伯爵府

回覆樓主:

我十幾年前見過飛碟,大概維持半分鐘。同時我信飛碟是未來的時光機,通常是未來科學家用來回到歷史做硏究,所以不能畀現在的人發現,影響歷史。

布丁Purin    發表於 18-11-22 02:04

侯爵府

回覆樓主:

信,好明顯用舊雲遮住船身再快速消失

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我信外星有生物。

但UFO在解放軍大厦上,太帥頭上動土?唔信。

冷戰時代,兩個陣形都放假UFO做偵察機。

男爵府

honoluluwendy 發表於 18-11-21 03:19
近日不停見到有人話見到 UF0,想問各位JM 們信5信真係有 UF0 呢?

幾年前在日本上空,一個晚上看見不明物體,在高空差不多近雲咁高,只見一個光點,差不多十幾分鐘,其間光點慢移,有時停下,有時消失,突然又出現番,又有時快速移動,速度之快冇可能係飛機或任何人類制造物

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

nyfng 發表於 18-11-21 14:17
我信,我都見過疑似UFO ,大約廿幾年前,响旺角女人街上空,見到一個貌似石油氣罐嘅物體,差唔多30度傾斜咁 ...

我懷疑你睇錯咗,唔係UFO ,

果期旺角流行『癲佬擲石油氣罐落街』⋯⋯

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

信,有晚我老公揸車喺公路望上天
有一點點金色光停留
突然超高速閃走左
如果係流星,又冇理由會停留喺空中再飛開丫

首頁

尾頁

跳至