論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大家in姐姐,不論是完約或斷約的, 佢地會話點解唔續或唔做呢?
我有個白痴同事, 佢話原來咁多僱主咁差, 唔比飽飯d姐姐食, 佢家姐去in個個都話唔夠飽, 好陰功喎。然後就同我們有姐姐的同事講叫我們要比飽飯佢地食, 要對姐姐好之類。
我們心諗, 呢個香港, 邊家僱主會無飽飯食? 佢地咁識食點會食唔飽呀!
我就唔信啦

男爵府

AWma 發表於 18-11-21 06:45
大家in姐姐,不論是完約或斷約的, 佢地會話點解唔續或唔做呢?
我有個白痴同事, 佢話原來咁多僱主咁差, 唔比 ...

咁緊係同你講無飽飯食啦。
唔通同你講 "我駁咀駁舌好食懶非終日玩電話" 所以先 斷約/唔續約 咩?
正如有啲姐姐話前僱主對佢態度唔好。好多時事實係僱主已好好態度, 但姐姐做野求其, 比僱主 要求重做, 佢就話僱主態度唔好, 唔 respect 佢。

所以啲姐姐話前僱主點衰點衰唔respect佢, 我都一定唔會請。佢地9成係好食懶非, 先會成日比僱主鬧。

wcpcelia    發表於 18-11-21 10:26

大宅

我個姐姐都食好少,個份量應該只係我三啖飯就話飽,成日都係咁,勁揀飲擇食,我都諗緊佢會唔會出去同人講我無飽飯佢食....

寶石宮

2023年兔年勳章

bossbb 發表於 18-11-21 09:17
我個姐姐都食好少,個份量應該只係我三啖飯就話飽,成日都係咁,勁揀飲擇食,我都諗緊佢會唔會出去同人講我 ...

揀飲擇食 與人無尤

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

唔夠飽係個荷包 博妙賺多1個月糧

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

斷約。
除非真係 financial reason, 而前僱主又肯出來 recommend 佢。否則9成出事。

首頁

尾頁

跳至