和6299去旅行

ccllmama
|
c6話佢地年紀大,好想同佢地去一次旅行,問題係,我同99關係唔好,去我一定日日黑面
H.O.P.E
|
可唔可以叫你老公自己同佢地跟團去?講真, d 老公成日想老婆都一齊去,就係想乜都唔理,帶個老婆去攪晒旅行d嘢再服侍埋兩老!概然大家關係唔好,一齊去旅行都唔開心啦!
ccllmama
|
H.O.P.E 發表於 18-11-21 09:33
可唔可以叫你老公自己同佢地跟團去?講真, d 老公成日想老婆都一齊去,就係想乜都唔理,帶個老婆去攪晒旅 ...

佢想我地一家4口陪2老,問題係,2個細又唔想去(唔鍾意我6299) 我唔去,2個細更加唔會去
wongjackie
|
我係你, 遲早都要俾人迫, 不如早D 受難.

跟團台灣, 4日3夜, 去到同一景點都好, 都分開玩.
seaheart88
|
ccllmama 發表於 18-11-21 09:37
佢想我地一家4口陪2老,問題係,2個細又唔想去(唔鍾意我6299) 我唔去,2個細更加唔會去
...

唯有盡量揀最短嘅日子行程。。。去一次完佢心願。。之後同老公講唔好再是我底線

揀個三日兩夜高鐵團咪算囉去潮州。。。快來快走。。跟團起碼有其他人分散吓注意力你就集中照顧兩個仔。。等老公照顧佢寶貝嘅阿媽
H.O.P.E
|
ccllmama 發表於 18-11-21 09:37
...

咁佢即係一個人意願,迫三個人去!其實你老公有無問過兩老係咪都想去?佢地可能都唔想架喎!
luckybaby2011
|
wongjackie 發表於 18-11-21 10:28

跟團
wongjackie
|
luckybaby2011 發表於 18-11-21 11:19
跟團

跟住咩都唔知, 唔理, 叫佢搵導遊

佢地咩景點, 你話唔舒服, 唔落車, OR 有嘢想買自己行開. 幾日好快過
wongjackie
|

我試過同男家去大陸喝旅行, 佢地有間屋.

佢地先上去的, 我自己坐船上去....
佢地接我後, 去飲茶
跟住我地一齊行超市
行完超市返屋企睇DVD
跟住第日切個西瓜出來做早餐
再車我去碼頭 (我醒呀, 自己早D 走), 去到一個餐廳, 一份公司3文治4個人食

最後我坐船20蚊買個杯麵食
luckybaby2011
|
wongjackie 發表於 18-11-21 11:38
跟住咩都唔知, 唔理, 叫佢搵導遊

佢地咩景點, 你話唔舒服, 唔落車, OR 有嘢想買自己行開. 幾日好快過

Yes, 野食唔得酒店唔好行程唔得齊齊賴領隊、拉其他團友吹下水、四日三夜晚去早返日子好返過
章魚妹妹
|
如果我係你我會去喎,完左你老公個心願唔係到兩老百年歸老佢一定有條刺拎嚟講,但講明去短途加跟團,仲有係佢自己搞掂佢老豆呀媽,你搞掂兩個細!
ccllmama
|
wongjackie 發表於 18-11-21 10:28

你形容得好,我要「受難」
ccllmama
|
H.O.P.E 發表於 18-11-21 10:39
咁佢即係一個人意願,迫三個人去!其實你老公有無問過兩老係咪都想去?佢地可能都唔想架喎!
...

我99有免費旅行,點會唔去……可以係fd子前威威呀! 仔請去旅行
木土土
|
ccllmama 發表於 18-11-21 09:10
c6話佢地年紀大,好想同佢地去一次旅行,問題係,我同99關係唔好,去我一定日日黑面
...

跟團去個short trip,當自己同兩個仔女去,99係其他團友,由你老公照顧6299
anna59
|
如果老公肯同外父母去旅行的話未同6299去啦.
其實, D男人想將父母射比人地照顧之瑪, 自己父母自己照顧, 系唔系有身家分先
lu-ka
|
...

我已經同99去咗3次了,嚟緊會再去。真係㗎老人家年紀大,可以做到嘅就做啦,不然日後會後悔,有遺憾,我都唔想我老公日後會冤我。
sleepyqueen    發表於 18-11-22 10:42
H.O.P.E
|
咁就唯有join個短程豪華團,錢全部老公俾,食住都好應該無咁多嘢講,行程就鍾意join就join...唔鍾意就返酒店!最緊要出發前除左報團乜都唔好理,費事之後又問返你!叫佢地問領隊啦!d老人家最鍾意去茶會!
ilovecafe
|
...

Pianocake
|
ilovecafe 發表於 18-11-21 23:30
如果一定要去,就盡量短+跟團啦,二日一夜去澳門囉,最好佢地暈船,暈足半日,食個晚飯瞓醒就要再坐船返黎 ...

點解咁黑心?
ilovecafe
|
Pianocake 發表於 18-11-21 23:35
點解咁黑心?

咁叫黑心?你問吓樓上d苦主有幾苦先再講乜野係黑心啦唔該,你咁鐘意你6299你慢慢服侍佢地,一家唔知一家事的話你就唔好講咁多啦唔該