工人早餐點安排?

mln
|
你們工人每朝係自己煮早餐自己食?
定係煮晒全家的一齊食?
或者同你們出街茶餐廳食?早餐錢係你包?定係佢自己俾錢?
cadencetse
|
以前工人同小朋友一齊食, 小朋友食咩佢食咩, 而家個工人中意食飯, 所以晚餐分俾佢果份佢會再分少少出來第二日早餐食
早餐係顧主包的
water_ma
|
去茶仔一齊食
當然僱主俾啦
nanananana
|
我俾工人姐姐自由發揮!
YAC0601
|
mln 發表於 18-11-21 09:34
定係煮晒全家的一齊食?
或者同你們出街茶餐廳食?早餐錢係你包?定係佢自己 ...

我地從不在家吃早餐,放假出假食,屋企有嘢食(粉面凍肉)比工人自己煮,不過佢通常唔食
tester5
|
定係煮晒全家的一齊食?

我地食咩佢食咩,通常會叫佢整下三文治、蒸包、通粉之類。

若佢覺得我預備既唔啱食,自己係屋企搵到咩就食咩,我好小管佢,佢要自備早餐也可。
TiffChan
|
定係煮晒全家的一齊食?

煮晒全家一起食。出外俾埋佢果份。但如果有傭主俾膳食津貼個helper,則可另計。
chonglulu
|
早上食麵包,多數一齊食,有時佢自己查自己d jam

brindlewin
|
定係煮晒全家的一齊食?

基本上我地一齊食,不過我地食得簡單,而佢體力勞動多,會提佢早餐食足夠,有時早上佢同阿仔加牛堡。
redhot
|
不同種類(味道)嘅麵包或蛋糕或餅乾(比較少,通常麵包或蛋糕為主),加杯咖啡
kiki530
|
食麵包,每星期兩三天一齊出去食
mydearson
|
長備麵包通粉烏冬餃子雞蛋咖啡,佢自己食咩自己話事
Poyau
|
工人自煮
vivibabyvivi
|
我唔會理佢食乜,佢自己搞掂
Winnie_1210
|
小朋友嗰啲就朝朝煮,佢哋一係煮一係就麵包咖啡
傻蛋蛋
|
麵或麵包
FennieMan
|
通常係麵包,果醬,花生醬,咖啡。有時啲女食通粉,點心,三文治都預埋佢。茶餐我有叫過佢,食過2次後,問我要幾錢,知道後,佢就唔再來去,仲同講貴呀,如果我想食,佢可以煮比我食
Esther_531
|
佢自己攪
eggcarol
|
定係煮晒全家的一齊食?

我長期訂一箱箱印尼麵咖啡、有時食麵包雞蛋餅乾佢自己鍾意
panyeung
|
冇理佢,屋企有乜佢可以隨便攞嚟食,亦可由買餸銭度買佢自己想食嘅嘢