自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20181121/20551057

支持修例,加重罰則 / 刑事化 / 康文署場地受公眾娛樂場所條例規管

想知其他體育藝術宗教活動,如果有事唔去,原價轉讓,有無違法?

cake05    發表於 18-11-21 16:45

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

希望盡快修例

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

係就好
吾使急最緊要快

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

要快⋯⋯

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

vanfersen 發表於 18-11-21 10:50
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20181121/20551057

支持修例,加重罰則 / 刑事化 / ...

支持

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

$2000 太少,仲有如果可以做到幾秒就check到實名,應該加入實名制

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

8成內部認購

珍珠宮

回覆樓主:

晨早應該要咁啦

大宅

回覆樓主:

刑事化即係留案底 應該有效好過乜都唔做

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

vanfersen 發表於 18-11-21 10:50

支持修例,加重罰則 / 刑事化 / ...

我覺得原價轉讓應該沒有問題, 因為沒有利潤

珍珠宮

一早應該啦……,

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

其實我成日諗, 如果我原價賣張二手門票俾你, 再加高價賣一張畫俾你, 咁得唔得呢.

寶石宮

回覆樓主:

水晶宮

支持實名制

男爵府

講真我真係 R 曬頭, 演唱會門票係商品。香港係商業社會,點解可以炒樓炒股炒iphone 炒閃卡唔可以炒門票?

必需品例如柴米油鹽奶粉的確唔應該炒賣,但點解演唱會門票唔可以用較高價格轉售? 呢個完全係商業行為

禁止訪問

大宅

jonwu 發表於 18-11-21 17:58
講真我真係 R 曬頭, 演唱會門票係商品。香港係商業社會,點解可以炒樓炒股炒iphone 炒閃卡唔可以炒門票?

...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

...

因為係用政府提供的場地.

水晶宮

...

講緊係政府用公帑起的場地....., 如果在私人地方, 冇人理佢地點炒.

珊瑚宮

oceandeepsea 發表於 18-11-21 16:58
$2000 太少,仲有如果可以做到幾秒就check到實名,應該加入實名制

$2000張就差不多, 放飛的人咁多飛在手, 罸死佢啦

首頁
12345...6

尾頁

跳至