埋尾先check到中左B鏈...心情低落

Jessica.C124
|
健康院打泥, 話我中左B鏈, 想問下有無媽媽都試過中左B鏈呀?
Tung.Lee
|
Jessica.C124 發表於 18-11-21 11:19
健康院打泥, 話我中左B鏈, 想問下有無媽媽都試過中左B鏈呀?

唔使擔心,好多孕婦都會有,我第一胎都有,只係生之前要食藥或打支針再生
hamsterma
|
Jessica.C124 發表於 18-11-21 11:19

咁醫生點講,不過要食藥
Sweetbabymom
|

加油!醫生點講?
你之前有冇咩徵狀?例如分泌物
|
Tung.Lee 發表於 18-11-21 12:54
唔使擔心,好多孕婦都會有,我第一胎都有,只係生之前要食藥或打支針再生
...

要食幾多日藥架? 同埋洗唔洗提早入院?

|
hamsterma 發表於 18-11-21 13:05
咁醫生點講,不過要食藥

健康院姑娘話要打針...我聽日返聯合再問清楚醫生

H.O.P.E
|
下?好少事咋喎!大把人有啦!生之前姑娘會幫你打抗生素架!唔使驚!你真係得個知字就得架喇!
|
Sweetbabymom 發表於 18-11-21 13:18
加油!醫生點講?
你之前有冇咩徵狀?例如分泌物

其實係健康院姑娘打泥話中左, 咁我約左聽日返聯合再睇....唔覺有咩徵狀呀, 分泌物就成日都有囉...

|
H.O.P.E 發表於 18-11-21 14:21
下?好少事咋喎!大把人有啦!生之前姑娘會幫你打抗生素架!唔使驚!你真係得個知字就得架喇!
...

我就無野怕, 係怕影響個B咋

Sweetbabymom
|
Jessica.C124 發表於 18-11-21 14:24
其實係健康院姑娘打泥話中左, 咁我約左聽日返聯合再睇....唔覺有咩徵狀呀, 分泌物就成日都有囉...

分泌物有冇異常?
hielainehk
|
無事嘅,我第一胎都有,入產房前種豆,入左產房就落抗生素,藥都唔駛食,真係好少事。
|
Sweetbabymom 發表於 18-11-21 15:18
分泌物有冇異常?

應該無, 似係平時既白帶咁...
|
hielainehk 發表於 18-11-21 15:26
無事嘅,我第一胎都有,入產房前種豆,入左產房就落抗生素,藥都唔駛食,真係好少事。
...

種豆係咪好辛苦架?

我要做媽媽
|
你問清楚醫生,配合好醫生就冇咩大問題既,好多媽媽都中咗架
hielainehk
|
Jessica.C124 發表於 18-11-21 15:35
種豆係咪好辛苦架?

睇姑娘插得好唔好,我嗰次就插得入得濟,手指一屈就痛,我係怕痛嘅,所以我覺得好痛,因為我又要催生要住一晚醫院,成晚瞓唔到,到陣痛嗰陣會過蓋過晒種豆嘅痛。 但隔離個孕婦就插得好好,佢話係插嗰下痛啫。
Carmen8080
|
我都中 無乜特別 開刀生都唔洗驚
pigpiglamlam
|
好小事,我第2胎都中,生嗰陣打唔切針,bb觀察後冇事
|
我要做媽媽 發表於 18-11-21 15:44
你問清楚醫生,配合好醫生就冇咩大問題既,好多媽媽都中咗架

會呀, 聽日會問醫生

|
hielainehk 發表於 18-11-21 15:45
睇姑娘插得好唔好,我嗰次就插得入得濟,手指一屈就痛,我係怕痛嘅,所以我覺得好痛,因為我又要催生要住 ...

其實我都好怕痛...希望到時姑娘手勢會好D啦

|
pigpiglamlam 發表於 18-11-21 15:51
好小事,我第2胎都中,生嗰陣打唔切針,bb觀察後冇事

最緊要係BB無事