自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

我尾二隻大牙剝咗呀..要考慮植牙.
我問過2間, 一間報萬七(韓國料), 加骨粉另加五千. 另一間報二萬八千八(瑞士料), 加骨粉另加三千..(超級貴..)

想問有冇人種/植過呀? 而家隻牙OK嗎? 係咪好似真牙咁食野? 有冇牙醫好介紹? 感謝!!

或者, 有冇姊妹都係剝咗大牙,但冇植到. 而家其他牙都冇移位架?

子爵府

千萬不要植牙,植左你會後悔
https://www.youtube.com/watch?v=T58clBSmpSQ

別墅

PUSH

別墅

mssss_ 發表於 18-11-21 15:54
PUSH

再push(emoji)

侯爵府

醒目開學勳章

我mock左大牙 過左幾年真係開始移位 最後我去左cool牙 cool完再植返隻牙
勸你植牙快d做 如果唔係移左位就後悔

象牙宮

mssss_ 發表於 18-11-21 11:38
我尾二隻大牙剝咗呀..要考慮植牙.
我問過2間, 一間報萬七(韓國料), 加骨粉另加五千. 另一間報二萬八千八(瑞 ...

尾二隻大牙, 補了又補 一> 整牙套 一> 又再爛牙一> 最后剝咗 一> 植牙。
我香港做過用 (韓國料), 不需加骨粉。

右做完了。左牙又重复以上, 結果去深圳植。

欠尾1大牙沒植牙。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

babypig2009915 發表於 18-11-21 22:58
我mock左大牙 過左幾年真係開始移位 最後我去左cool牙 cool完再植返隻牙
勸你植牙快d做 如果唔係移左位就 ...

我剝咗唔係好耐㗎咋。仲格緊價同搵好手勢,有醫德嘅醫生。植牙太貴啦,又有風險。慎重搵比較好。
cool完再植咪搞好耐? 植牙已經貴,仲要cool咗先可以植。。
而家ok哂了?

別墅

333s 發表於 18-11-21 23:09
尾二隻大牙, 補了又補 一> 整牙套 一> 又再爛牙一> 最后剝咗 一> 植牙。
我香港做過用 (韓國料), 不 ...

你係香港植咗幾錢呀? 隻牙而家ok嗎?
去深圳整,你唔怕呀?? 來回好多次㗎喎。。

侯爵府

醒目開學勳章

mssss_ 發表於 18-11-21 23:27
我剝咗唔係好耐㗎咋。仲格緊價同搵好手勢,有醫德嘅醫生。植牙太貴啦,又有風險。慎重搵比較好。
cool完再 ...

未搞掂 而家差唔多cool好 我都搵緊植牙醫生

大宅

我係深水埗植(歐洲植體),因為剝完牙肉會縮,要補牙肉,補骨粉,total要30000,

侯爵府

我用韓國料,全包14000

別墅

Sugarbabychu 發表於 18-11-21 23:58
我係深水埗植(歐洲植體),因為剝完牙肉會縮,要補牙肉,補骨粉,total要30000,
...

植牙真係好貴

而家隻牙OK? 植咗幾耐呀?

別墅

文迪羊 發表於 18-11-22 00:19
我用韓國料,全包14000

相比其他.萬四好平喎.
植咗幾耐呀? 我仲搵緊好既牙醫

大宅

mssss_ 發表於 18-11-22 09:56
植牙真係好貴

而家隻牙OK? 植咗幾耐呀?

未啊,仲未搞掂,佢要分好多次好做,上個禮拜上左螺絲,下星期去印模,不過醫生手勢幾好,次次整完都唔痛

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我尋日去咗陳以昇度檢查兼報價,植牙連補骨粉$20000一隻,不過前前後後要半年時間,我都考慮緊。

別墅

wyl 發表於 18-11-22 14:59
我尋日去咗陳以昇度檢查兼報價,植牙連補骨粉$20000一隻,不過前前後後要半年時間,我都考慮緊。 ...

淨係植都要半年? 我之前問都係3個月左右。。係咪補骨粉又要等多1排等佢地融合? 你都係大牙?

別墅

Sugarbabychu 發表於 18-11-22 14:50
未啊,仲未搞掂,佢要分好多次好做,上個禮拜上左螺絲,下星期去印模,不過醫生手勢幾好,次次整完都唔痛
...

你加得多唔多骨粉? 印埋模應該就快搞掂

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

mssss_ 發表於 18-11-22 15:52
淨係植都要半年? 我之前問都係3個月左右。。係咪補骨粉又要等多1排等佢地融合? 你都係大牙?
...
我係門牙,想由牙橋轉植牙,因為我之前問過我做牙橋嘅牙醫,佢話我做唔到植牙,尋日我再攞second opinion話做到,但難度比一般case高,要做臨時牙套頂半年,我諗點都要過埋年先搞。

侯爵府

回覆 mssss_ 的帖子

8 月開始攪, 10月尾攪掂晒, 食得野

大宅

mssss_ 發表於 18-11-22 15:53

你加得多唔多骨粉? 印埋模應該就快搞掂

我諗都多,希望今年可以搞掂啦,真係要半年,因為有D位要等佢癒合

首頁

尾頁

跳至