獨立既人通常冇乜朋友係真的嗎

fishfish121
|
相反朋友多既人反而難獨立處事, 係慣左實有人會幫忙同經常群體生活?
zitzai
|
唔關事,性格問題

我有個朋友好多朋友,好獨立

另外一個冇乜朋友,好倚賴
無話可說
|
唔係掛,我好獨立架喎,但一大堆朋友喎
monitress_iris
|
人夾人..酒肉朋友我唔當係朋友, 所以我朋友不多
~Exit~
|
我冇朋友。。。不過都唔獨立,好依賴老公
小可愛11
|
fishfish121 發表於 18-11-21 13:55
相反朋友多既人反而難獨立處事, 係慣左實有人會幫忙同經常群體生活?

我係極之獨立,尚幸身邊唔少好朋友。
樓主,你唔好搞錯獨立同孤僻。兩者好大分別。
小可愛11
|
無話可說 發表於 18-11-21 13:59
唔係掛,我好獨立架喎,但一大堆朋友喎

X 2
brabobo
|
monitress_iris 發表於 18-11-21 14:09
人夾人..酒肉朋友我唔當係朋友, 所以我朋友不多

認同
Angel_Rose
|
我身邊無朋友的人,全都係自以為是,表面懶醒內裡無腦,永遠覺得自己岩曬但其實佢自己錯,成日迫人跟佢方法做野但佢低能而不自知,成日話人地無腦,死蠢,但依啲形容詞最岩形容佢本人

依類人,我心入面已同佢絕交,但佢當我係好朋友,成日搵我,最搞笑果次,岩岩5月咪日本麻疹差啲停課嘅,我係做駐習社的兼職老師,係fb度同其他老師傾緊吳知道今次會否好似2月豬流感咁樣全港停課,因為一停課補習社都吳開門,我們就手停口停,這個無朋友的人走黎取笑我們,叫我們快啲睇醫生,我們問仲咩好地地我們要睇醫生,佢話你睇左醫生證明你地無病,咁教育局咪吳會停課囉死蠢,到時你地咪繼續有工開囉,咁簡單的道理都吳識有無再蠢啲呀。哈哈,原來教育局停課的決定係取決於我們間補習社啲老師有無中招,做左咁多年人第一次聽
kiko_mami
|
我好獨立亦好多朋友,根本就係性格問題
YY1101
|
獨立吾太關事
性格決定一切
crystal媽咪
|
唔係
我獨立,都多朋友
karenkatte
|
應吾關事, 獨立不於孤獨呵!
Jasmine-4711
|
小可愛11 發表於 18-11-21 14:21
我係極之獨立,尚幸身邊唔少好朋友。
樓主,你唔好搞錯獨立同孤僻。兩者好大分別。
...

非常同意。獨立是自己的事自己搞掂,唔麻煩或依賴其他人,同有幾多朋友完全無關。
魚兒小寶貝
|
唔係吖

冇朋友焗住獨立大機會d
rello
|
魚兒小寶貝 發表於 18-11-21 14:46
唔係吖

冇朋友焗住獨立大機會d

哈哈~!
Poyau
|
兩者未必有必然關係
aprilbaby04
|

我朋友唔多,由細到大都係,我本身唔鐘意應酬

tester5
|
fishfish121 發表於 18-11-21 13:55

又未必,太依賴,朋友怕左你都會漸漸離你而去。
通常做group project就見真章,太依懶咩都唔識,冇人想拍你
good_pig
|
zitzai 發表於 18-11-21 13:59
唔關事,性格問題

我有個朋友好多朋友,好獨立

同意,自私嘅人少朋友就真