懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人知道點樣可以穩到有d agent幫手帶去搞出世紙 身份證 回鄉卡 護照果d呀,到時一出世就想即刻整證件,因為book左深圳d月子中心坐月啊。。。麻煩曬!上網search無資料呀

大宅

Kakababeeeee 發表於 18-11-21 13:58
有無人知道點樣可以穩到有d agent幫手帶去搞出世紙 身份證 回鄉卡 護照果d呀,到時一出世就想即刻整證件, ...

要至少父母一方去喔

別墅

aquaQ 發表於 18-11-21 14:49
要至少父母一方去喔

系啊,但係想快d搞掂,有個中介會快手d呀,但五知點穩呀

子爵府

Kakababeeeee 發表於 18-11-21 15:35
系啊,但係想快d搞掂,有個中介會快手d呀,但五知點穩呀

你肯定可以搵中介搞?其實攞出世紙唔會要好多時間,我半個鐘之內都走得啦,正常黎講父母是但一個要去

別墅

pigpiglamlam 發表於 18-11-21 16:02
你肯定可以搵中介搞?其實攞出世紙唔會要好多時間,我半個鐘之內都走得啦,正常黎講父母是但一個要去
...

中介係帶我地去啊,因為想一次過搞掂曬啊,方便快捷,我聽過包五個證件呀,身份證回鄉卡護照回鄉證➕出世紙呀,但無途徑穩到佢地呀

子爵府

Kakababeeeee 發表於 18-11-21 16:03
中介係帶我地去啊,因為想一次過搞掂曬啊,方便快捷,我聽過包五個證件呀,身份證回鄉卡護照回鄉證➕出世 ...

哦~我真係唔知有呢個服務,仲以為係搵人代替你哋去搞…我個人覺得唔使搞多個証,出世紙、護照同回鄉卡就得

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 18-11-21 16:09
哦~我真係唔知有呢個服務,仲以為係搵人代替你哋去搞…我個人覺得唔使搞多個証,出世紙、護照同回鄉卡就 ...

回鄕卡出世紙護照是不同地方拎,亞B出世後自己上網約同一日咪可以

子爵府

GracieChiu 發表於 18-11-21 16:17
回鄕卡出世紙護照是不同地方拎,亞B出世後自己上網約同一日咪可以

呢樣我知,不過我暫時唔需要幫bb搞証件,只係唔知有中介呢個服務

複式洋房

pigpiglamlam 發表於 18-11-21 16:19
呢樣我知,不過我暫時唔需要幫bb搞証件,只係唔知有中介呢個服務

Sorry 其實我係想覆樓主,㩒錯了(emoji)

複式洋房

回覆 Kakababeeeee 的帖子

我都book左深圳月子中心, 佢地話到時介紹個agent俾我, 同我去攪, 好似出院後3日攪掂.

別墅

pigpiglamlam 發表於 18-11-21 16:09
哦~我真係唔知有呢個服務,仲以為係搵人代替你哋去搞…我個人覺得唔使搞多個証,出世紙、護照同回鄉卡就 ...

佢好似係一次過包曬全部證件啊,甘有人帶就快好多五洗自己搞啊嘛,到時bb爸爸會去,不過佢好蠢,所以我至要穩agent(emoji)(emoji)

別墅

mama7117 發表於 18-11-21 16:40

我都book左深圳月子中心, 佢地話到時介紹個agent俾我, 同我去攪, 好似出院後3日 ...

甘好嘅,我果間無介紹啊,五知你會五會問到邊度嘅agent呀

大宅

將D咁重要嘅證件交俾中介,覺得好唔放心窩。

別墅

cookingbaby 發表於 18-11-21 17:26
將D咁重要嘅證件交俾中介,覺得好唔放心窩。

五系呀,證件未整ga,係有個中介會一次過帶齊你去搞甘多證件呀,而且bb爸爸會一齊去,係因為我地想一日搞掂曬啊,所以趕時間想快d,佢地有經驗呀嘛(emoji)(emoji)

大宅

Kakababeeeee 發表於 18-11-21 17:28
五系呀,證件未整ga,係有個中介會一次過帶齊你去搞甘多證件呀,而且bb爸爸會一齊去,係因為我地想一日搞 ...

其實好簡單咋,先做出世紙,做完出世紙再去做回港証(即時有),護照仲要等十個工作天太慢,要做好回港証先去做回鄉證快証(5日)。影相記得搵可以影初生嘅店影回港同回鄉證咪得囉
我記得出世紙,係母子出咗院俾哂錢,醫院send去生死注冊處先有得整,搵唔到人搞你自己搵定啲資料俾先生啦

別墅

somhine 發表於 18-11-21 17:50

其實好簡單咋,先做出世紙,做完出世紙再去做回港証(即時 ...

好似應該都五洗好難,多謝你詳細嘅解答啊!如果穩五到中介,唯有老公自己去搞呢d野啦

大宅

mama7117 發表於 18-11-21 16:40

我都book左深圳月子中心, 佢地話到時介紹個agent俾我, 同我去攪, 好似出院後3日 ...

出院3日就可以?我第一胎時醫院話要幾個工作日先將BB資料傳去入境處才能辦出世紙,有回港證又要去辦回鄉證,另辦一次性通行證。
仲有BB出院幾日又要去健康院檢查,如果有黃疸又要定期回健康院見醫生,在深圳坐月好像不太方便。

民房

Kakababeeeee 發表於 18-11-21 13:58
有無人知道點樣可以穩到有d agent幫手帶去搞出世紙 身份證 回鄉卡 護照果d呀,到時一出世就想即刻整證件, ...

啊?趕得切搞咩?我原本都諗住返大陸月子中心坐月,因為6299話唔好旨意佢哋哦。但係我check返如果政府生要生完7個工作日後先可以拎出世紙,唯有係香港請陪月算數。

別墅

christy_lsp 發表於 18-11-23 17:20
啊?趕得切搞咩?我原本都諗住返大陸月子中心坐月,因為6299話唔好旨意佢哋哦。但係我check返如果政府生要生 ...

我問醫院嘅姑娘,佢話出院結清費用之後走得,佢地就會同時send資料過去,我地就可以去預約時間申請啦,我下星期會再產檢,到時再問清楚d,因為我已經book左月子中心啦,貪佢方便啊

民房

Kakababeeeee 發表於 18-11-23 17:33
我問醫院嘅姑娘,佢話出院結清費用之後走得,佢地就會同時send資料過去,我地就可以去預約時間申請啦,我 ...

的確方便好多啊,雖然價錢會俾請陪月貴少少,但系7*24貼身照顧哦。我之前就係想去,我身邊大陸frd住過,話簡直天堂般的享受,不過佢係廣州住的,恢復得好好咯。

首頁

尾頁

跳至