懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

christy_lsp 發表於 18-11-23 18:01
的確方便好多啊,雖然價錢會俾請陪月貴少少,但系7*24貼身照顧哦。我之前就係想去,我身邊大陸frd住過,話 ...

我穩左係深圳ga,就係東門附近,有fd住過話幾好,又有機比你產後修身,宜家嘅問題就係想快d搞掂bb證件,有個agent帶住快手d啊嘛

大宅

Kakababeeeee 發表於 18-11-21 13:58
有無人知道點樣可以穩到有d agent幫手帶去搞出世紙 身份證 回鄉卡 護照果d呀,到時一出世就想即刻整證件, ...

返大陸首先要攪左出世紙,之後回港証,最後回鄕卡,申請好易,一早攞定表格填,出世後影相,帶定文件就可以申請,而申請預約期有時都幾耐下,特別係回鄕卡,所以可能要walk in, walkin D人勁早排隊,有D區要早1-2個鐘排

出世紙應該出世後7日可以申請,回鄕卡快証5日,如果一切順利,最快最快係要2星期多先處理完,所以你預3-4星期就穩陣D,因為唔知你地要唔要搵人改名,D長輩多唔多意見,影相又順利唔顺利,因為要開眼影,回鄉卡相又多要求,而最重要係睇BB同你有冇野要香港follow up,所以唔好迫得太緊,否則會自己辛苦

大宅

Kakababeeeee 發表於 18-11-23 18:24
我穩左係深圳ga,就係東門附近,有fd住過話幾好,又有機比你產後修身,宜家嘅問題就係想快d搞掂bb證件,有 ...

你個 b 一出生,冇證件,點上到深圳?

你自己一個,不帶 b, 去月子中心先?

別墅

小飯團仔 發表於 18-11-23 18:47

返大陸首先要攪左出世紙,之後回港証,最後回鄕卡,申請 ...

甘整個呢幾份證件都要好耐啊,我見我個fd生完一個星期左右就可以去到深圳個月子中心坐月啊,多謝你詳盡嘅解答啊,睇黎可能都要自己去定呢d地方拎定表格先啦

別墅

aquaQ 發表於 18-11-23 18:58
你個 b 一出生,冇證件,點上到深圳?

你自己一個,不帶 b, 去月子中心先?

B一出世,打算即刻整證件阿,整完就去坐月啊,之前聽人講有agent可以幫手會快d 呀

大宅

Kakababeeeee 發表於 18-11-23 19:03
甘整個呢幾份證件都要好耐啊,我見我個fd生完一個星期左右就可以去到深圳個月子中心坐月啊,多謝你詳盡嘅 ...

你本身私家定政府生?如果私家2-3日已經可以申請出世紙,政府就要等7個工作天

珍珠宮

攞出世紙可以你唔使去,你老公去。

複式洋房

mama7117 發表於 18-11-21 16:40
回覆 Kakababeeeee 的帖子

我都book左深圳月子中心, 佢地話到時介紹個agent俾我, 同我去攪, 好似出院後3日 ...

我問咗月子中心攞agent嘅聯絡資料,我PM你

別墅

mama7117 發表於 18-11-26 13:31
我問咗月子中心攞agent嘅聯絡資料,我PM你

感謝你!

首頁

尾頁

跳至