想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想同大家享下,我試左5年都冇消息,睇過家計會,照輸卵管,做晒驗查,好正常,而最後c6精子形態得2,驗第二次得1。後來醫生轉介去將軍澳醫院,醫生話形態得1做iui 成功率低,於是比信排瑪麗ivf,但我已高齡,而醫生話應該摱車邊 做到一次,所以我都排左。而我自己提出想再驗多次精,最後報告係6 ,醫生比我排iui 先,應該2,3月做。
而其實我而家子宮頸細胞病變,cin2 黎緊做leep手術,要等2個月康復,而家c6 精子形態咁靚仔都開唔到工 而加上最近氣管敏感,咳到傻,已經咳左幾個月。身體真係堅麻麻,但做左leep又唔可以做運動

伯爵府

回覆樓主:

不過,我又覺得上天比左個機會我,因為自從發現cin2要做手術,就黎登4,而c6精子得1%,都冇心機再做人,但今次醫生比我試iui, 而手術期後timing 又夾到,覺得都有個機會。結果係點都唔緊要啦,覺得盡左力就ok。
知道2,3月做iui,我睇左d資料,發現而家先係一個開始,就算成功有左,仲要怕佢小產,冇心跳,宮外孕之類 ,嘩,好漫長呀
諗下有好多女人,唔覺意都可以有左,仲好順利咁生幾件, 感嘆天意嘅嘢, 真係無法抵擋。
不過我又覺得幾有挑戰性, 各位姊妹都加油
而家我玩住人哋啲bb先

大宅

共勉之,
我都試左好耐!
大家加油呀

伯爵府

FaMaBB 發表於 18-11-21 21:40
共勉之,
我都試左好耐!
大家加油呀

好呀,加油

大宅

華妹妹 發表於 18-11-21 13:59
想同大家享下,我試左5年都冇消息,睇過家計會,照輸卵管,做晒驗查,好正常,而最後c6精子形態得2,驗第二 ...

.

大宅

回覆 華妹妹 的帖子

其實你是高齡,點解唔直接做ivf?因為iui其實成功率真係好低,唔得嘅話又要重新排期。

伯爵府

vannis.l 發表於 18-11-21 23:40
我懷疑一樣野,係出面嘅世衛標準驗精,同埋瑪麗驗嘅有出入,
我先生第一次世衛形態2,第二次瑪麗形態9(相 ...

我都覺得唔同地方驗係有出入。

大宅

Kat00Kat 發表於 18-11-21 23:41
回覆 華妹妹 的帖子

其實你是高齡,點解唔直接做ivf?因為iui其實成功率真係好低,唔得嘅話又要重新排期。 ...

.

水晶宮

Kat00Kat 發表於 18-11-21 23:41
回覆 華妹妹 的帖子

其實你是高齡,點解唔直接做ivf?因為iui其實成功率真係好低,唔得嘅話又要重新排期。 ...

伯爵府

2018復活節勳章

加油, 我都努力中.

首頁

尾頁

跳至