減緊肥既jm你地旅行會唔會照控制食野?

天降大任
|
黎緊去倫敦玩,但我跟緊營養師,岩岩都叫做落到下磅,諗緊洗咪控制下食野,我驚我去到市集收唔住制
吱喳momo
|
我會選擇返嚟先再努力
Ononluk
|
去旅行想唔食過量,skip breakfast 係一個option. 另外行街盡量唔買甜嘅飲品。

junjun545
|
有d難喎,除非病左就唔食
JessicaSS
|
旅行忍唔到口~ 返黎再減
kit2004
|
去完旅行先地獄式減吧
lalalumlum
|
天降大任 發表於 18-11-21 14:27
黎緊去倫敦玩,但我跟緊營養師,岩岩都叫做落到下磅,諗緊洗咪控制下食野,我驚我去到市集收唔住制
...

我自已就去旅行前一星期,地獄式減肥,起碼兩磅。
旅行中,唔會好就住就住食,但都要定quota.
即係喺香港我唔食甜品,但去旅行會食,例如雪糕,一日只可以一次。
回港後,一星期內必需要減肥,唔係耐咗會好難減。
kitty0405
|

咁你都係返黎先繼續減好D,果邊D野食都好似幾難有清淡 唔過量應該唔會肥得去邊既

sophialihk
|
天降大任 發表於 18-11-21 14:27
...

no! 放鬆心情盡情享受! 我去峇里一日幾餐又雪糕又甜品, 都係肥番磅多...去旅行行都多郁都多, 又ko番d既...我跟既營養師都叫盡情吃, 番黎識減番就得
jhjac
|
係呀!我之前跟緊生酮減肥,
勁多嘢都唔食得,但你知咁樣去旅行好慘㗎嘛!最後我去旅行都係放開肚皮食
happyma12
|
旅行咩都就住就住好無癮架,返黎先減啦 !
天降大任
|
Ononluk 發表於 18-11-21 15:13
去旅行想唔食過量,skip breakfast 係一個option. 另外行街盡量唔買甜嘅飲品。

...

試下用呢個方法先不過又好想食下真正既英式早餐
係香港減緊肥真係諗都唔夠膽諗
天降大任
|
lalalumlum 發表於 18-11-21 22:15
我自已就去旅行前一星期,地獄式減肥,起碼兩磅。
旅行中,唔會好就住就住食,但都要定quota.
即係喺香港 ...

咁我而家要努力D至得介緊碳水,
去旅行一定無法子介,行程已經有唔同既市集...聽聞好多好野食
天降大任
|
jhjac 發表於 18-11-22 14:02
係呀!我之前跟緊生酮減肥,
勁多嘢都唔食得,但你知咁樣去旅行好慘㗎嘛!最後我去旅行都係放開肚皮食:exci ...
下,咁咪即係反彈!你返到黎點算
迷人pinklady
|
去旅行係食到盡,食到凸
jhjac
|
天降大任 發表於 18-11-23 16:56
下,咁咪即係反彈!你返到黎點算

返到黎先做隔空溶脂救急排走啲脂肪+keep住keto diet,都一樣keep到身形
仲有人話我瘦左!唔洗太在意少少體重上落,線條靚最重要

wakanda
|
唔會,難得放鬆一次,就唔應該比自己壓力,咁辛苦為咩
wakanda
|
jhjac 發表於 18-11-26 16:49
返到黎先做隔空溶脂救急排走啲脂肪+keep住keto diet,都一樣keep到身形
仲有人話我瘦左!唔洗太在 ...
我都覺線條靚好緊要...jm你有無做咩運動?你做機會唔會好痛?
ml6331
|
唔會,我會瘋狂咁食,去熱帶地方日日食雪糕,我仲試過M飲薏米水,返香港先養生吧。
jhjac
|
wakanda 發表於 18-11-26 18:56
我都覺線條靚好緊要...jm你有無做咩運動?你做機會唔會好痛?
我本身都係肚仔比較容易有脂肪,我係做完機都會keep住做abs workout,1日做10分鐘

對身體有傷害性嗰啲我唔會考慮,做嗰時佢都係暖暖地的,你可以問下Venus aesthetics呀!我做之前都係consult左佢地好耐,佢哋個治療師我覺得都幾pro可以任問