臉突然又紅又腫

JNF
|
如圖,塊臉一攤攤,有時明顯腫起同痕。醫生都是開敏感藥我食。
而家仲未7個月,會唔會胎毒定濕疹?應該用潤既臉霜定點好呀?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cookingbaby
|
我都唔咪好清楚,不過體賬相就覺得好似係過敏。
EstrellaDamm
|
JNF 發表於 18-11-21 14:47
而家仲未7個月,會唔會胎毒定濕疹?應該用潤 ...

最近有冇轉過護膚品?
bchuma
|
JNF 發表於 18-11-21 14:47
而家仲未7個月,會唔會胎毒定濕疹?應該用潤 ...

最近有無使用護膚品?如果有建議停掉
JNF
|
bchuma 發表於 18-11-21 20:13
最近有無使用護膚品?如果有建議停掉

因之前乾用左好潤既野,咁停左用咩好。臉都腫左
RubyYu07
|
好似過敏咁,除左面,其他地方有無?係咪搽左D乜?
JNF
|
RubyYu07 發表於 18-11-22 09:41
好似過敏咁,除左面,其他地方有無?係咪搽左D乜?

其他無呀。似唔似食錯野
RubyYu07
|
JNF 發表於 18-11-22 10:32
其他無呀。似唔似食錯野

睇落就好似皮膚敏感咁,要睇下醫生好D
bchuma
|
JNF 發表於 18-11-22 09:37
因之前乾用左好潤既野,咁停左用咩好。臉都腫左

肯定係個支野。醫生應該有點孕婦可以用嘅敷面嘠。
我要做媽媽
|
睇上去唔似濕疹,你試下停咗所以嘢,都咪用,過一兩日睇下有冇好轉先
JNF
|
我要做媽媽 發表於 18-11-22 22:04
睇上去唔似濕疹,你試下停咗所以嘢,都咪用,過一兩日睇下有冇好轉先

好,咁洗完臉用咩好?我用緊隻濕疹膏ok,不過頸都痕,晚上訓著前最痕,食了敏感藥幾日好似無咩特別
我要做媽媽
|
回覆 JNF 的帖子

如果你個面唔乾既話,我建議你咩都唔好用亞
haha748494
|
暫時咪用住,試下煲D金銀花水洗下。