大家個肚幾時開始搵野墊?

phphil
|
聽人講個肚越大, 搵野墊下個肚對媽媽舒服d, 好訓d
大家個肚幾時開始搵野墊?會搵咩墊?
dolldollk
|
phphil 發表於 18-11-21 15:14
...

我之前用大cushion放2邊, 而家大咗就用講座送個隻3角枕, 有人用u形, 睇你需要
cherrylee1105
|
四五個月時反而有
而家6-7個月大左
反而個肚夠大
打側都已經承託住

同埋而家識踢
阿b墊起唔知係咪頂住佢
係咁踢
tracyscs
|
我由5個月開始用. 其實都好個人, 覺得訓得唔舒服就可以用, 用佐即時訓得好佐無咁易醒!
hamsterma
|
phphil 發表於 18-11-21 15:14
...

我整個孕期都無用過
pianna
|
我用緊U型枕, 之前聽TALK 拎返黎, 用黎墊肚, 仲有用枕頭墊腳
我要做媽媽
|
我日頭就冇用,晚頭有用孕婦枕托住
phphil
|
dolldollk 發表於 18-11-21 16:56
我之前用大cushion放2邊, 而家大咗就用講座送個隻3角枕, 有人用u形, 睇你需要
...

3角枕同u形邊樣好?有咩唔同?邊度有得送?
phphil
|
tracyscs 發表於 18-11-22 13:19
我由5個月開始用. 其實都好個人, 覺得訓得唔舒服就可以用, 用佐即時訓得好佐無咁易醒! ...
一直KEEP 住用?買左幾錢?

phphil
|
pianna 發表於 18-11-22 17:43
我用緊U型枕, 之前聽TALK 拎返黎, 用黎墊肚, 仲有用枕頭墊腳
邊個TALK 得得拎?好唔好用?

phphil
|
我要做媽媽 發表於 18-11-22 18:10
我日頭就冇用,晚頭有用孕婦枕托住
孕婦枕買左幾錢?好似枕頭咁?
dolldollk
|
phphil 發表於 18-11-23 15:01

美素同美贊, 三角枕初期我唔岩用, 到中期就慢慢用到~u型我未抽到 但係媽媽們都話好用
pianna
|
phphil 發表於 18-11-23 15:01
之前去美贊X既產前講座度拎, 幾好用呀, 岩岩圍住個肚, 側訓岩岩好

pianna
|
dolldollk 發表於 18-11-23 15:05
美素同美贊, 三角枕初期我唔岩用, 到中期就慢慢用到~u型我未抽到 但係媽媽們都話好用
...
fb 見美贊x12月9日個場都u型枕送, 可以試下報名睇下抽唔抽中聽
https://www.facebook.com/meadjohnsonhk/posts/2439575522737145?__tn__=-R

KarenC
|
6個月個肚大左,瞓得唔舒服,用聽講座送嘅三角枕嚟墊
我要做媽媽
|
回覆 phphil 的帖子

我唔系好記得喇,我系逛街既時候見到促銷買既
euniceypy
|
pianna 發表於 18-11-23 17:01
之前去美贊X既產前講座度拎, 幾好用呀, 岩岩圍住個肚, 側訓岩岩好

係咪藍色果個呀?我唔識用呀
想頂住自己唔好成日平訓或者訓右邊。但唔知點整
haha748494
|
無用過,見肚就用腳夾對腳側訓。
phphil
|
dolldollk 發表於 18-11-23 15:05
...
要抽先有?聽完都唔一定有? 要問問題?

phphil
|
pianna 發表於 18-11-23 17:03
fb 見美贊x12月9日個場都u型枕送, 可以試下報名睇下抽唔抽中聽
https://www.facebook.com/meadjohnsonhk/po ...
謝JM 分享, 我都報左