想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

豆爸豆媽 發表於 18-11-21 15:44
我既懷孕道路真係好坎坷,2012年同先生結婚,2013年第一次懷孕,最後bb無心跳做塞藥排出,當時醫生同我講其 ...

明白你好hurt, 但都真係如醫生所講染色體有問題係唔好彩。但連續兩次真係好hurt!

複式洋房

樓主要振作呀,越早決定對你越好,畢竟現在已13週。劉醫生係婦產科都出名專業,最緊要你對佢有信心。引產相對刮宮要面對更大心理壓力,所以如果你唔想再次面對,寧願刮宮後好好調理和休息。祝你早日康復。

男爵府

虎到金來勳章

加油呀~媽媽

大宅

多謝大家對我既支持!我都好想盡快了結件事,但最快都要等下個星期二再照一次證實心臓有問題的話先可以終止懷孕,好傷心好難過,時間每分每秒都過得好慢....

水晶宮

回覆樓主:

都有個女,今次如果都唔得
就唔好博了,太辛苦

侯爵府

豆爸豆媽 發表於 18-11-21 16:29
多謝你....但經過今次我唔知仲有無勇氣走下去....

其實妳好偉大呀好勇敢, 我第一次ivf六週就冇左心跳, 我是在深圳ivf, 深圳醫生佢哋好果斷, 好有經驗因為每一日求診嘅人好多好多, 刮宮對於佢哋嚟講越早做越好, 亦都不是什麼大不了的事, 大陸人生仔戰鬥力好強, 我沒有聽錯其中一個大陸孕婦ivf9次, 我i vf咗第一次就冇心跳佢哋叫我刮宮, 在香港就找了另外兩位醫生因為我唔死心, 佢哋叫我等至少一星期可否自然流產, 這一個星期好亂又哭, 深圳醫院就打電話叫我返去, 其實我信深圳醫院因為佢哋日日刮咁多工好熟手, 但係我都好想比胎兒機會, 胎兒對我好溫柔自然走了, 我沒有比大陸的孕婦勇敢 現在沒有信心做第二次ivf, 猶豫中

大宅

因為我同先生都好鍾意小朋友,而且我自己係獨生,更加希望可以生到個伴俾個女,但一次又一次既打擊,我真的不知道仲有無勇氣走下去....但我相信我真係好唔好彩既例子,希望唔好影響到你

複式洋房

豆爸豆媽 發表於 18-11-22 17:20
因為我同先生都好鍾意小朋友,而且我自己係獨生,更加希望可以生到個伴俾個女,但一次又一次既打擊,我真的 ...

樓主加油,好明白你的心情...
我都經歷左追第二個一年內3次小產=.= 好彩有個仔仔要照顧唔可以太傷心...以你0既情況做吸宮會好d,因為週數較大藥流比較難一次過清哂。之前小產(12週& 8週)藥流都效用唔大最後做吸宮,公立醫院最多都係俾食兩次藥,照左仲有組織都會要你吸宮。手術完調理好身體先,整番好間屋等小天使再番來健健康康住到出世,加油(emoji)(emoji)支持你,大家都要走出傷痛再努力。

複式洋房

其實每一次懷孕個case都係獨立。
而且你有個女女, 所以你一定有機會生個健康的小宝宝。

建議你休息一年後才懷孕, 因為一年兩次手術太傷身。

祝福您

男爵府

回覆樓主:

樓主加油
下次可考慮ivf加pgs,減低小x機會

別墅

豆爸豆媽 發表於 18-11-21 15:44
我既懷孕道路真係好坎坷,2012年同先生結婚,2013年第一次懷孕,最後bb無心跳做塞藥排出,當時醫生同我講其 ...

想問一下樓主,你是做邊隻測試知道中了T9?

大宅

回覆樓主:

諗下會否環境問題?屋企或公司新裝修??

大宅

回覆 meyuuki 的帖子

多謝你....有個女要照顧真係連傷心既時間都無,好彩有佢如果唔係我一定崩潰,但心情唔好再遇到佢曳既時候真係好激氣,好在老公請左成個禮拜假陪我,我都希望你快d康復,一齊加油,我相信bb好快會番來我地身邊

大宅

回覆 monkeydragon 的帖子

多謝你🙏

大宅

回覆 bbbchoco 的帖子

我都考慮緊,爬緊文搵資料,但ivf要食好多藥同打好多針,好恐怖,請問你有經驗可以分享一下嗎?謝謝🙏

大宅

回覆 snoopy001 的帖子

Nifty pro

大宅

回覆 Siupenguinyiu 的帖子

無裝修無搬屋,我都唔知點解會咁

男爵府

豆爸豆媽 發表於 18-11-24 11:41

我都考慮緊,爬緊文搵資料,但ivf要食好多藥同打好多針,好恐怖,請問你有經驗可以 ...

其實事後望番(emoji)頭,都無咩話恐怖。所有辛苦都值得

大宅

請問可唔可以分享下詳情呀?喺邊度做同用左幾錢左右?謝謝🙏

伯爵府

豆爸豆媽 發表於 18-11-24 18:04

請問可唔可以分享下詳情呀?喺邊度做同用左幾錢左右?謝謝🙏 ...

你可以去威院or qm 輔助生育科問下詳情,或者去台灣翁翁度問下

首頁

尾頁

跳至