最近開始膝頭痛,腰痛

fanfan2606
|
從來都未試過,睇中醫都只係開藥粉俾我。有時坐鬼耐或者瞓瞓下,膝頭哥都會痛。唔知姊妹有冇試過?我應該食啲咩可以改善?依家完全冇心情做任何嘢
木土土
|
fanfan2606 發表於 18-11-21 16:09
從來都未試過,睇中醫都只係開藥粉俾我。有時坐鬼耐或者瞓瞓下,膝頭哥都會痛。唔知姊妹有冇試過?我應該食 ...

膝頭哥痛,有fd試過食葡萄糖安,食咗幾個月就唔痛!我剛係iherd 買咗 collagen ,review話得,但未開始食

腰痛,最好去睇脊醫/推拿針炙。

20150618bb
|
從來都未試過,睇中醫都只係開藥粉俾我。有時坐鬼耐或者瞓瞓下,膝頭哥都會痛。唔知姊妹有冇試過?我應該食 ...
天氣.............轉喇
Amy1974
|

去睇西醫,轉介去骨科檢查一下吧。

始終超聲波檢查,會比中醫容易確認係乜問題。

葡萄糖胺其實也有副作用,先知道係乜事,軟骨,定係肌肉出事先至對症下藥吧。

YY1101
|
轉天就感應到
我要做媽媽
|
你不如去做吓推拿,疏通下經絡,睇吓有冇用喇
平平常常
|
那中醫說妳是什麼問題呢?

你試試晚上睡覺前用溫熱水泡腳,看看有沒有幫助。
mydearson
|
我呢兩日腳㬹痛,都有d擔心。過兩日仲痛就睇醫生了

jojojojom
|
定時做拉筋運動
Poyau
|
天氣轉凉 返風落雨 保重
cathy-tse
|

Yoga
Chowying
|
腰痛~拉筋,練吓 core

膝痛~練吓四頭肌
MRSYUNG
|

回覆 木土土 的帖子

我都係膝蓋痛,剛開始食葡萄糖安,覺得有效。另外食omega 3 消炎。都係響I HERB訂。加運動鍛鍊四頭肌。