時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

無賴明明拎把界刀警告都唔放刀,呢D所謂律師,癲倒事非,知法玩法
公民黨已經唔係第一次挑戰法律底線,想反轉香港!

珍珠宮

mln 發表於 18-11-21 16:59
2面睇, 在香港遇到這種情況會有很多人出來說不應該開槍, 因為地方有限怕有流彈。 但是你死你事咪搞到我就得 ...

1. 應唔應該開槍同犯人家人追討係兩回事,依家唔係行人追討,係犯人家人。再者,cctv 已有片明確展示犯人先襲擊男警員,在告介下依然未有放下武器再衝向女警員。內部調查結果指出開槍合理。

2. 呢個先問題,公民黨明知合理開槍情況下(非討論邊度開槍)都走去向犯人家人作出幫助。非動機值得香港人深思。到底呢個黨目的想點?相信大家眼睛係雪亮的⋯⋯⋯⋯⋯

希望香港人諗諗呢幾十年來公民/民五主黨既所作所為!!!每一單都放緊香港血

珍珠宮

molasses 發表於 18-11-22 00:38
所以我真係完全理解唔到, 我極少開呢啲社會時事post(盡量避開時政), 頭先蘋果有notification, 一睇即時忍 ...

簡直係將事非黑白癲倒
咩世界?有D人為左反連道德法理都放棄左!
你睇呢個貼,得番幾多個香港人會關心?飽讀詩書既年代竟然有人選擇放棄良心!

珍珠宮

hohinmama 發表於 18-11-22 01:03
我唔會!
哩D抽水議員并唔代表我

好似你咁理性既人並唔多,同意前幾樓JM 話香港係被呢班人害的。

珍珠宮

molasses 發表於 18-11-22 01:18
我仲以為會有好多回應, 點知全日先得嗰版半。冇人關心? 啲人覺得涂生做得啱?? 我唔明, 真係唔明。
...

所以⋯⋯⋯呢様先係我企出來發言既理由。本來我都係潛水會員,得閒睇下其他媽媽分享育兒心得。呢幾年實在忍唔到!
昵D咁既議員玩緊香港前途,但竟然有人相信佢地

珍珠宮

mandy78093 發表於 18-11-22 08:26
我都係潛水會員,見你咁講都出來支持下!班 政棍唔代表我,從來無投他們一票,佢哋由搞到人民入境處放火事 ...

多謝你

珍珠宮

molasses 發表於 18-11-22 10:00
最終都係移咗去時政

Bk 立埸好明顯!而且某D人係真正打手,稍有對泛民不利貼題就被擧。
而不利政府既貼不嬲可係自由成為hit post !
正正帶出左,某班人一直都唔接受自由言論!

珍珠宮

molasses 發表於 18-11-22 10:42
心淡

因為對傳媒&BK手法心淡更加要發言。我不想被某政黨/人代表。

首頁

尾頁

跳至