親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛問過價, 比其他AGENT好, 想知有冇人幫襯過, 可靠嗎?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

訂過, 可靠

wcpcelia    發表於 18-11-22 17:15

大宅

回覆 Koala_Chu 的帖子

謝謝你, 請問當時你訂PKG, 大明有沒有WINTERFRIEND的STAFF 幫忙?

剛發現原來大明的SHUTTLE都是指向WINTERFRIEND WEBSITE RESERVE的.

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

粟米沙律 發表於 18-11-22 11:15

謝謝你, 請問當時你訂PKG, 大明有沒有WINTERFRIEND的STAFF 幫忙?

上shuttle入雪場時有winterfriend的staff, 全架車都係幫winterfriend買package的客, 車上, staff會派發滑雪手套+folder, 裡面有齊酒店eticket, lift pass, 滑雪衣服, 用具資料.... 去到最後一個pick up點, staff便下車, 去到雪場自己攪掂, 但好方便

另外我個package有私人教學2小時, 導師有打電話俾我聯絡, 至於回程, 自己去shuttle bus station上車便可, 有明洞或弘大落車的選擇

大宅

謝謝你的回覆, 好詳細.
想問, 我個PKG 包 "**2Hours of English speaking ski lesson is included." 係咪即係同你一樣, 私人教學2小時?

租衫係上車派? 定派TICKET到大明時去揀? 其實我唔洗租衫, GOGGLE, 只需要租GEAR.

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-22 11:48

係, 私人教兩小時

租衫係派ticket, 去到有個centre攞衫, 如果只需要gear重方便

子爵府

粟米沙律 發表於 18-11-22 11:48

我係搵佢訂聖誕 Alpensia 滑雪 package, 佢地個價真係幾抵!
不過,佢地超漏氣,用email,whatsapp & facebook 追到氣咳先覆架!

我今日岩岩收到佢地比 resort voucher, 但係好多野寫都唔係寫得好清楚,睇怕我又要追餐死

水晶宮

QQ70 發表於 18-11-22 12:10
我係搵佢訂聖誕 Alpensia 滑雪 package, 佢地個價真係幾抵!
不過,佢地超漏氣,用email,whatsapp & faceb ...

我又ok喎! 通常第二日就覆, 可能多客問嘢

可以pm我價錢嗎? 我預2020年新年又去

大宅

回覆 QQ70 的帖子

我又OK喎, 今朝來來回回同佢WHATSAPP左好多次.

最多都係15分鐘後才覆, 最快係1分鐘內.
我問左好多問題. 個價真係抵過其他AGENT

wcpcelia    發表於 18-11-22 17:15

子爵府

粟米沙律 發表於 18-11-22 12:57
回覆 QQ70 的帖子

我又OK喎, 今朝來來回回同佢WHATSAPP左好多次.

今朝唔知做咩又好快覆我, email 問佢地, 一個鐘後覆我, 我8月中問佢地野, 我追左成個禮拜先覆我, email, facebook, whatsapp, wechat 都出齊, 之後仲有好多野問, 每次起碼等3日, 前前後後我問左3 次野, 足足一個月先出到quotation 比我, 真係人都癲架 !

初頭見佢地咁抵, 但覆野咁漏氣, 真係有d 擔心架 ! BK只見一個 JM 有提過下佢地, google 下, 好彩搵到d 正面comments 我先夠擔比錢 !

大宅

佢地個PKG幾好, 可以任執, 自己customize. 慳番唔少.

大宅

回覆 QQ70 的帖子

你地用咩CHANNEL比錢? CREDIT CARD?
好似比晒資料, 又要影咭, 好唔安全咁.

子爵府

Koala_Chu 發表於 18-11-22 12:32

我又ok喎! 通常第二日就覆, 可能多客問嘢

如果今次好玩, 我都想2020年農曆年再去呀, 因為買左 D 雪BOOTS, 雪鏡...... 唔想玩得一次囉 !
我已經 PM 比你, 你參考下, 唔知農曆年會唔會貴D 呢?

水晶宮

QQ70 發表於 18-11-22 14:57
如果今次好玩, 我都想2020年農曆年再去呀, 因為買左 D 雪BOOTS, 雪鏡...... 唔想玩得一次囉 !
我已經 PM ...

我去過大明, 想試 Alpensia, 你個價錢都合理, 我諗農曆年差不多, 不過我通常初四先出發

等你玩完回來報告, thx

子爵府

粟米沙律 發表於 18-11-22 14:55
回覆 QQ70 的帖子

我都有呢個 concern, 要比passport copy & credit card copy, 所以用 paypal 囉
or 去銀行匯錢俾佢,不過銀行會收手續費!

雖然要比 charges 安全起見都係用paypal, 我賺返 credit 卡 d 分, 當補數
如果你用paypal, 唔好用 paypal 個 rate 兌HKD, 揀用USD 簽,credit 卡兌換rate 唔會差好遠,因為payapl rate 超唔抵架

子爵府

Koala_Chu 發表於 18-11-22 15:03
我去過大明, 想試 Alpensia, 你個價錢都合理, 我諗農曆年差不多, 不過我通常初四先出發

等你玩完回來報告 ...

算幾抵架,今年Alpensia d Ski lesson 勁貴, 我計過如果搵 Alpensia 教滑雪,lesson + gear + clothing rental 都$8xxx 都未計其他野

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-22 14:55
回覆 QQ70 的帖子

我係銀行滙錢㗎!

水晶宮

QQ70 發表於 18-11-22 15:12
算幾抵架,今年Alpensia d Ski lesson 勁貴, 我計過如果搵 Alpensia 教滑雪,lesson + gear + clothing r ...

$8xxx 幾多人計?

大宅

回覆 QQ70 的帖子

佢比我個PAYPAL USD價同WON價差成千幾HKD.

差好遠....

子爵府

Koala_Chu 發表於 18-11-22 15:14
$8xxx 幾多人計?

2大2小

佢有 family group lesson 1:4, 因為我其中一個小朋友 under 8歲,佢要上 1:1 private lesson, 變相貴好多囉

首頁

尾頁

跳至