親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Koala_Chu 的帖子

唔好意思, 請問係咪任何銀行都得? 就咁比果堆ACCOUNT資料佢? 知唔知收大約幾多服務費?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

QQ70 發表於 18-11-22 15:23
2大2小

佢有 family group lesson 1:4, 因為我其中一個小朋友 under 8歲,佢要上 1:1 private lesson, 變 ...

哦! 明白, 我嗰兩個大齡, 可以group上堂, 不過亞囡話下次要玩 snowboard, 可能又要搵教練1對1上

子爵府

粟米沙律 發表於 18-11-22 15:22
回覆 QQ70 的帖子

佢比我個PAYPAL USD價同WON價差成千幾HKD.

差咁遠 我果陣 bank transfer vs paypal (usd) 差幾百!

不過,用Won transfer, 要HKD 兌 KRW, 再換都唔平,當然點都平過 paypal

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

粟米沙律 發表於 18-11-22 15:23

唔好意思, 請問係咪任何銀行都得? 就咁比果堆ACCOUNT資料佢? 知唔知收大約幾多服務 ...

佢有指定銀行, 要俾手續費, 唔記得幾錢, 好似$500樓下

大宅

找到了, 要去金鐘入數.... 手續費幾百, 好過比PAYPAL 成千幾手續費...

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-22 15:58

找到了, 要去金鐘入數.... 手續費幾百, 好過比PAYPAL 成千幾手續費...

大宅

原來可以比一半訂, 到時再比另一半, 咁我唔比咁多住,蝕手續費

男爵府

睛靈勳章

回覆 粟米沙律 的帖子

你好快手呀!!

大宅

回覆 WinkyLee 的帖子

同錢有關, 唔快手點得...

BTW, 大明話佢地12月會放房

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

想請教各jm你地係分開訂定直接買package?因我見package都好似唔平。
因為未去過唔係好知價。

其實我想睇2日1夜不過好似無乜咁。

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-23 09:20
原來可以比一半訂, 到時再比另一半, 咁我唔比咁多住,蝕手續費

係呀! 我係落訂先, 當日入雪場付尾數

男爵府

QQ70 發表於 18-11-22 15:09
我都有呢個 concern, 要比passport copy & credit card copy, 所以用 paypal 囉
or 去銀行匯 ...

想請教下PayPal 點轉用美元付?因我上次用PayPal 比外國酒店,都見唔到個轉貨幣位?

子爵府

waiwaikelly 發表於 18-11-23 19:13
想請教下PayPal 點轉用美元付?因我上次用PayPal 比外國酒店,都見唔到個轉貨幣位?
...

唔太記得,我印象好似有個位叫我揀,你試下 google 有無教學

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

琴日email 問價, 今日都未有回覆。

子爵府

WinkyLee 發表於 18-11-24 11:44
琴日email 問價, 今日都未有回覆。

我前日 email 依家都未覆

男爵府

睛靈勳章

yp26 發表於 18-11-24 12:14
我前日 email 依家都未覆

yp26

你有心思思想轉去邊winterfriend? 我記得你又係一早book咗tk.

其實我印像中9月已經喺呢度見到有jm说winter friend,不過佢係平昌,所以我冇理到,又諗住一早book曬算數

子爵府

WinkyLee 發表於 18-11-24 12:17
yp26

你有心思思想轉去邊winterfriend? 我記得你又係一早book咗tk.

hihi
我應該唔轉呀 照舊跟 TK ,費事煩。
但又想八下睇下會爭幾多錢啫

男爵府

睛靈勳章

yp26 發表於 18-11-24 13:02

hihi

子爵府

Koala_Chu 發表於 18-11-22 15:03
我去過大明, 想試 Alpensia, 你個價錢都合理, 我諗農曆年差不多, 不過我通常初四先出發

等你玩完回來報告 ...

E 家響Alpensia ! 報告下winterfriend !
響機場 T2 Gate 3 等我地, 之後一齊搭purple bus 入雪場,幫手 check in ! 之後我自由活動!
當晚,收到教練whatsapp 通知第二日 ski lesson 嘅野! 今日上左3 hrs ski lesson, 教練係中國女仔,到韓國做研究生,全程講國語,溝通唔會有問題! 老公,兩個小朋友好快識滑, 我就。。。。
之後,教練帶佢地上山滑!
winterfriend d 野跟得好足,我臨時改動 schedule 佢地都盡量配合,服務&價錢

水晶宮

QQ70 發表於 18-12-21 20:46
E 家響Alpensia ! 報告下winterfriend !
響機場 T2 Gate 3 等我地, 之後一齊搭purple bus 入雪場,幫手 c ...

謝謝! 你玩得開心d呀!

首頁

尾頁

跳至