親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

QQ70 發表於 18-12-21 20:46
E 家響Alpensia ! 報告下winterfriend !
響機場 T2 Gate 3 等我地, 之後一齊搭purple bus 入雪場,幫手 c ...

你咁好彩既? 我問左佢兩轉, 都係無影
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 18-12-22 20:47
你咁好彩既? 我問左佢兩轉, 都係無影

佢地覆野係好慢架,我8月中問,又whatsapp, email, facebook 追佢地答,來來回回問左好多轉,幾個禮拜先 cfm 哂 d 野 ! 當初都有諗過唔幫襯佢地,因為覆野好漏氣,但我想 book alpensia, 只有佢 book 到, 所以我先幫襯佢 !
佢地覆野慢,有時好忙,佢地唔得閒/唔記得覆,所以要追下!
我 like 佢地係 d package 任我定,我到左 Alpensia 之後, 我有 d 行程臨時改動,佢地好快 follow !

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

QQ70 發表於 18-12-22 21:02
佢地覆野係好慢架,我8月中問,又whatsapp, email, facebook 追佢地答,來來回回問左好多轉,幾個禮拜先 c ...

唔係你地book到, 真係以為佢地根本唔想做生意
放下自在

大宅

QQ70 發表於 18-12-22 21:02
佢地覆野係好慢架,我8月中問,又whatsapp, email, facebook 追佢地答,來來回回問左好多轉,幾個禮拜先 c ...
佢地真係好FLEXIBLE. 我自己有衫褲, 唔洗租, 咁佢地又可以TAKE OUT 呢個ITEM, 平左十幾萬WON.
我4日3夜, 其中一日唔滑雪, 又可以唔租GEAR, 只租酒店.
就連邊日滑雪, 佢都比我到時先決定, 當日朝早改都可以.
我SEND EMAIL, WHATSAPP都好快覆.

後來我先知, 原來覆我果個係global team manager... 所以D野跟得好足.

子爵府

粟米沙律 發表於 18-12-24 10:50
佢地真係好FLEXIBLE. 我自己有衫褲, 唔洗租, 咁佢地又可以TAKE OUT 呢個ITEM, 平左十幾萬WON.
我4日3夜, 其 ...

我之後 yena 覆我多,佢係 operator, 都覆得快! 我原本 schedule 有一日上晝 ski, 下晝冰魚節,因為小朋友想留響resort 玩雪兜唔去冰魚節,當日佢自動將 d 租衫& ski equipment & lift pass 改哂 whole day 玩到夜晚10點先還野!
另外,我原先坐1630 bus 去弘大,我想改早 d 出首爾到新村,佢又幫我改 bus ticket ! 我老公都話咁 flexible 又唔貴真係抵,所以2020年農曆新年再黎 ski, 都搵返 winterfriend !

只係開頭 email , whatsapp 要追下囉! 可能佢地做野唔似香港咁急,要快覆! 我響外國網 book 野,問夥野,都係覆得好慢,仲要問幾條問題先答一題, 仲要唧牙膏咁答

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

QQ70 發表於 18-12-24 11:58
我之後 yena 覆我多,佢係 operator, 都覆得快! 我原本 schedule 有一日上晝 ski, 下晝冰魚節,因為小朋 ...

你好丫!我都計畫2020新年去滑雪,可唔可以pm我你個package大約幾錢?

大宅

回覆樓主

可否pm 我你的價錢,唔該

別墅

請問一下你們大讚winter friend 好平究竟同什麼比較?

子爵府

Alexquin 發表於 18-12-28 22:57
請問一下你們大讚winter friend 好平究竟同什麼比較?

點比較唔洗人教下麻! book 酒店你都識睇下 agoxx, hotxx.com 黎比啦

粟米沙律    發表於 18-12-31 14:30

男爵府

請問winterfriend個whatsapp係咪+82 1042592890?
係咪用英文溝通? 因為TK可以用中文, 所以想confirm下

子爵府

fatfat-hippo 發表於 19-1-2 15:06
請問winterfriend個whatsapp係咪+82 1042592890?
係咪用英文溝通? 因為TK可以用中文, 所以想confirm下:funn ...
number正確, 我用英文, 不過佢都係會話用email同你報價

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

QQ70 發表於 18-12-21 20:46
E 家響Alpensia ! 報告下winterfriend !
響機場 T2 Gate 3 等我地, 之後一齊搭purple bus 入雪場,幫手 c ...

我想問下你比左錢之後會唔會有FOLLOW?
我過年起佢度BOOK 左 HIGH 1 RESORT 同 SKI PACKAGE!!佢地話confirmation voucher 要出發前3-5日先EMAIL 比我.
請問你個時情況係點?我都係第一次用佢....同埋佢地覆MESSAGE 真係好慢.....
THANK!!

子爵府

tellywong 發表於 19-1-21 16:10

我想問下你比左錢之後會唔會有FOLLOW?

有 follow ! 我係 book Alpensia ! 比左訂之後,佢都話出發前兩星期會比我,之後,出發前3星期自動email d voucher 比我! 出發前一日, 有whatsapp 我當日機場等我嘅職員電話! 至於 shuttle bus voucher , 佢地當日機場等我,之後一齊上車,成個folder 比左我, 有哂我 d booking 詳情!

首頁

尾頁

跳至