深圳開銀行戶口

mcdullng
|
請問現在邊間深圳的工商或建行開戶比較容易和無需深圳地址證明?
還有特別文件要嗎?開戶至少幾錢?
小草王道
|
mcdullng 發表於 18-11-22 00:53
請問現在邊間深圳的工商或建行開戶比較容易和無需深圳地址證明?
...

建行 唔洗地址 但要稅單 福田口岸對面開 100電都開到。但而家有無改制就唔知
ddkaka
|
...

要深圳地址都係求其填就得

2018最新消息!港人如何在深圳成功開戶口
https://youtu.be/hWKzS8sMAqw
333s    發表於 18-11-22 22:54
lina9316
|
依家深圳開戶好麻煩。要要住址,或要房產證,如果冇,就要派出所寫證明(港人)
大力大力
|
lina9316 發表於 18-11-22 06:33
依家深圳開戶好麻煩。要要住址,或要房產證,如果冇,就要派出所寫證明(港人)
...

之前一張回鄉証便可,因工作關係我有國內5間銀行户口~
lina9316
|
大力大力 發表於 18-11-22 06:40
之前一張回鄉証便可,我有國內5間銀行户口~

今年5月份想開一個,最後都係開唔到。如果係開外幣仲麻煩,一次只可存人35000元港幣
mcdullng
|
lina9316 發表於 18-11-22 06:33
...

派出所證明?唔明
mcdullng
|
lina9316 發表於 18-11-22 06:44
今年5月份想開一個,最後都係開唔到。如果係開外幣仲麻煩,一次只可存人35000元港幣
...

點解開唔到
cattz288
|
lina9316 發表於 18-11-22 06:44
...

點會呀~呢樹好多人都成功喎
lina9316
|
mcdullng 發表於 18-11-22 07:45
點解開唔到

冇地址,冇房產證,要係居委會開證明係某個地址住滿6個月
kittylam
|
...

工商開戶要,香港住址證明,實名大陸電話,回鄉證,身份證,我帶咗一千蚊開戶。
lina9316
|
cattz288 發表於 18-11-22 07:52
點會呀~呢樹好多人都成功喎

佢地有大陸房產證或其他辦法
lina9316
|
mcdullng 發表於 18-11-22 07:39
派出所證明?唔明

證明係佢地轄下住滿6個月以上
mcdullng
|
kittylam 發表於 18-11-22 08:00
工商開戶要,香港住址證明,實名大陸電話,回鄉證,身份證,我帶咗一千蚊開戶。
...

請問係幾時?你意思係工商唔洗深圳地址?
mcdullng
|
lina9316 發表於 18-11-22 08:02
證明係佢地轄下住滿6個月以上

甘大件事
kittylam
|
lina9316 發表於 18-11-22 08:00
佢地有大陸房產證或其他辦法

我一個月前開,唔駛大陸證明啊,香港住址證明就得。
kittylam
|
mcdullng 發表於 18-11-22 08:03

我10月開戶的。
mcdullng
|
kittylam 發表於 18-11-22 08:05
我10月開戶的。

謝謝。請問是那一間分行?福田?
kittylam
|
mcdullng 發表於 18-11-22 08:03

香港住址證明就得,無需大陸任何證明,建設就要稅單,都可以用香港住址。
kittylam
|
mcdullng 發表於 18-11-22 08:06
謝謝。請問是那一間分行?福田?

福田工商