為什麼40歲的女人,越來越不需要老公

jthl2013
|
http://haowenshare.net/article/1542166541#.W_Ok3A_6qfo.whatsapp

好中

ChingyanPang
|
中曬point
20150618bb
|
你講田小姐更係喇,杜先食左軟飯好長時間喇
wallacemama
|
pigmei
|
回覆 wallacemama 的帖子

某程度上我都認同不一定須要,現代女人有自己收入,不一定俾男人主宰生活,如果一齊生活得不開心,分開無問題,也可從新出發.
maymay220hk
|

似我現在心態、享受現在40+生活,好充實 自在
、亦吾想有束縛
BBB豬
|
jthl2013 發表於 18-11-22 06:43
http://haowenshare.net/article/1542166541#.W_Ok3A_6qfo.whatsapp

好中

唔洗等40,30都已經覺得係
mingmama
|
兩個人決定要共同生活~應該要以對方為將來一起終老的另一半為目標而一起走下去~如果做到話各有各做自己的~咁當初為何要選擇結婚呢?
mini1204
|
mingmama 發表於 18-11-22 22:11
兩個人決定要共同生活~應該要以對方為將來一起終老的另一半為目標而一起走下去~如果做到話各有各做自己的 ...

吾係咁 extreme
不過各自需要 me time, 享受個人空間,公/私都吾受制於對方
mingmama
|
mini1204 發表於 18-11-22 23:56
吾係咁 extreme
不過各自需要 me time, 享受個人空間,公/私都吾受制於對方

如果話各自有個人空間呢樣可以接受但講到話唔需要老公就不太認同~唔係話要依靠男人~係老公呢個角色係有一定嘅作用~作為女人都係想有一個伴侶可以結伴走下去的
mini1204
|
mingmama 發表於 18-11-23 00:28
如果話各自有個人空間呢樣可以接受但講到話唔需要老公就不太認同~唔係話要依靠男人~係老公呢個角 ...

如果老公不知所謂,無好過有
靚豬豬
|
我又無喎,可能我倚賴慣老公,所以好需要佢
mingmama
|
靚豬豬 發表於 18-11-23 09:48
我又無喎,可能我倚賴慣老公,所以好需要佢

一樣喎~其實唔可以話依賴~係好享受身邊有一個人嘅感覺
靚豬豬
|
mingmama 發表於 18-11-23 10:08
一樣喎~其實唔可以話依賴~係好享受身邊有一個人嘅感覺

anyuser18
|

若當老公在打機網遊時
老婆在奮戰在成熟
日日如是的話,一兩年後已好大距離
所以對男人失去興趣唔奇
KooLee
|
如果身邊嘅男人係好,女人不論三歲至八十歲都鐘意享受被愛嘅感覺,依賴身邊嘅男人。
冬瓜籽
|
KooLee 發表於 18-11-23 13:03
如果身邊嘅男人係好,女人不論三歲至八十歲都鐘意享受被愛嘅感覺,依賴身邊嘅男人。
...

認同
jthl2013
|
KooLee 發表於 18-11-23 13:03
...

當然很對。我覺得男人也的確可以長大,而且做得很好,但他需要我無比的耐性去等待,而這個過程也會加速我的成熟。
WpcP
|
mini1204 發表於 18-11-23 08:06
如果老公不知所謂,無好過有

讚同
Jameskey
|
女人四十可以好獨立 唔需要老公
但去到六七十歲時 就覺老伴還是需要的。