點睇一個男人借錢唔還....

十一哥
|
識個普通朋友, 有日突然問我借$1000, 我話無問題, 如果OK先俾返我.....過左2個月, 我問佢點呀, 咩環境, 佢又話唔掂咩咩咩, 我話咁你新年前先俾返我啦. 之後佢即再問我可唔可以再借少少佢, 分2個月還.....我話好呀, 你俾返$1000我, 我再借$2000你. 我明玩佢啦, 佢都明我意思, 哈哈哈.
miniyan
|
1千可以睇清楚一個人
第1次失左信,就無2次機會
spikenard
|
1千蚊都唔還…… 唔駛做人,小數目都還唔起點生存
mike89
|
借果陣咪當你兄弟,要還果陣就當你契弟
十一哥
|
咪係, 男人老狗$1000都無, 真係登佢老婆仔女擔心. 但最好笑前債未清夠膽再問, 真係好垃圾....我唸緊佢係咪專登再問等我怕左佢, 見到佢都走, 唔會搵佢還錢, 但我一定會追囉, 哈.
JM仔
|
十一哥 發表於 18-11-22 08:32
識個普通朋友, 有日突然問我借$1000, 我話無問題, 如果OK先俾返我.....過左2個月, 我問佢點呀, 咩環境, 佢 ...

一千蚊,襟credit card都可以啦,咁肉酸開口問人借
TMC3012
|
講真借左預收唔返
大力大力
|
spikenard 發表於 18-11-22 08:46
1千蚊都唔還…… 唔駛做人,小數目都還唔起點生存

x 2
十一哥
|
$1000當請佢一定食飯, 但咁嘅情況, 我估呢條友周街借錢嘅人.
Poyau
|
舊數未清 新數免問
crystal媽咪
|
十一哥 發表於 18-11-22 08:32
識個普通朋友, 有日突然問我借$1000, 我話無問題, 如果OK先俾返我.....過左2個月, 我問佢點呀, 咩環境, 佢 ...

男人定女人都
yeemeif
|
你平時都會容易見到佢?如果係,追到佢無面都好,厚面皮到咁
Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-11-22 09:33
男人定女人都 有啲人唔係冇得還,係估你唔敢或唔好意思追人還。畀我發洩下,有個賤 ...

如果有借據 送條數俾收數公司
crystal媽咪
|
Poyau 發表於 18-11-22 09:55
如果有借據 送條數俾收數公司

唉…………
啲男人點會諗咁多?叫我唔好插手
十一哥
|
yeemeif 發表於 18-11-22 09:54
你平時都會容易見到佢?如果係,追到佢無面都好,厚面皮到咁
要見一定見到, 所以我一定會追.
十一哥
|
crystal媽咪 發表於 18-11-22 09:59
唉…………
啲男人點會諗咁多??義氣行先
如果一、二千蚊我一定唔會上嚟呻, 仲叫我唔好插手 ...
我唔係男人喎, 加上我唔係呻, 係唱佢, 哈.
Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-11-22 09:59
唉…………
啲男人點會諗咁多??義氣行先
如果一、二千蚊我一定唔會上嚟呻, 仲叫我唔好插手 ...

如果無再問借多啲 當做咗善事
crystal媽咪
|
十一哥 發表於 18-11-22 10:07
我唔係男人喎, 加上我唔係呻, 係唱佢, 哈.

唱佢有好呻又好。唔緊要,盡量追
flyinsky
|
1千都拖,唔係好窮就係人品好差
crystal媽咪
|
Poyau 發表於 18-11-22 10:11
如果無再問借多啲 當做咗善事

……